Mersin'de Yeşil Alan Eskisinden Çok Daha Fazla Olacak

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı Toplantısı’nın ikinci birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis Toplantısında konuşan Başkan Kocamaz, “Yeşil alan eskisinden çok daha fazla olacak” dedi.

17 Kasım 2017 Cuma, 16:03
Mersin'de Yeşil Alan Eskisinden Çok Daha Fazla Olacak
-

Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantıda, idare tekliflerine ait 10, komisyon raporlarına ait 42 ve gündem dışı 1 olmak üzere toplam 53 madde görüşüldü.

“Bu işler nereden baktığınıza bağlı”

Komisyonlardan ve birimlerden gelen konuların görüşülmesinin ardından dilek ve temenniler bölümünde şehir merkezinde ve Adnan Menderes Bulvarı’ndaki betonlaşma iddiaları ve yeşil alanla ilgili yapılan eleştirilere cevap veren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Bu işler nereden baktığınıza bağlı. Daha önce sahilde yeşil alanların dışında işgal edilmiş alanlar oran olarak % 14 idi. Bizim hazırlattığımız projeye göre kanuna uygun ve % 3’ü geçmeyecek şekilde. İlk etapta öyle değerlendirenler olabilir. Ama şunu herkes bilsin ki yeşil alan eskisinden çok daha fazla olacak. Merak eden bir teknik elemana bunu ölçtürebilir. Bu tür yerlerde koyduğunuz heykelin işgal ettiği alanı bile inşaat alanı sayıyorlar. Şu anda bizim hazırlattığımız projede denize doğru genişleme olduğu için öyle görünüyor olabilir” dedi.

“Kasaplar Çarşısı ve Balık Pazarı için projemiz hazır”

Kasaplar Çarşısı ve Balık Pazarı’nın çekim merkezi haline getirilmesi ve proje yapılması konusunda soruları yanıtlayan Başkan Kocamaz, “Kasaplar Çarşısı ve Balık Pazarı ile ilgili bizim projemiz hazır ama maalesef bu bölgedeki esnaflar bu işin yapılmasına yönelik bize yazı vermediler. Muvafakat yazısı bize gelmediği için biz oraya giremedik. Bugün yazıyı toplasınlar, biz oraya hemen gireriz. Projemiz hazır” ifadelerini kullandı.
“Kaldırım işgali Mersin’in ayıbı”
Çarşı merkezindeki kaldırım işgalleri konusunda konuşan ve yapılması gerekenler hususunda Zabıta Dairesi Başkanlığı’na talimat veren Başkan Kocamaz,“Kaldırım işgalleri bizi de rahatsız ediyor. Akdeniz Belediyesi’nin zabıtası ile bir araya gelin. Öncelik Akdeniz Belediyesi olmak üzere diğer belediyelerle çalışın ve bu işi çözelim. Biz göreve ilk geldiğimizde ilçe belediyelerinden pazar yeri istedik ama olmadı. Yoksa biz bunların tamamını pazar yerlerinde toplayacaktık. Ya bize yer gösterin pazar yapalım ya da hali hazırda olan pazarların boş olduğu günleri bize tahsis edin dedik. Hala bu sözümüzün arkasındayız. Öyle bir yer tahsisi olursa bunu daha da geciktirmeden yılbaşından önce de halledebiliriz. Yeter ki bize yer gösterilsin. Biz belediyeyiz. Biz karar aldık mı onlar kararlara uyacak. Pazarlarda genelde sebze ağırlıklı satış yapılıyor. Kaldırım işgali yapanlar tamamen sebze satanlar değil. Onun dışında başka konularda ticaret yapanlar var. Bunu birlikte oturalım konuşalım. Kaldırım işgali Mersin’in ayıbı” şeklinde konuştu.
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı ikinci birleşimi, alınan kararların Mersin ve tüm ilçelerine hayırlı olması temennileriyle sona ererken, 27 Kasım’da ilçe belediyelerinin bütçe görüşmelerinin yapılacağı belirtildi.
 
Mersin'de Yeşil Alan Eskisinden Çok Daha Fazla Olacak
Mersin'de Yeşil Alan Eskisinden Çok Daha Fazla Olacak
Mersin'de Yeşil Alan Eskisinden Çok Daha Fazla Olacak
Mersin'de Yeşil Alan Eskisinden Çok Daha Fazla Olacak

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti

Mersin Haber ,Mersin