Mersin'de Yeni Dönem Başladı

Mersin toplu ulaşımda yeni döneme geçti. İşte tüm detaylar...

17 Şubat 2018 Cumartesi, 20:42
Mersin'de Yeni Dönem Başladı
-

Mersin’de toplu ulaşımda yeni dönem başladı. Hat güzergahları ve numaralardan bazıları değişirken, bazı seferlerde de 24 saat esasına geçildi. 17 Şubat 2018 tarihi itibariyle geçilen yeni toplu taşıma sisteminin Mersinlilere kolaylık sağlaması bekleniyor. Yeni sistemle birlikte Mersin’de belediye otobüsünün uğramadığı yerleşim noktası kalmayacak. Ayrıca yoğunluğun olduğu noktalarda yeni hatlar hizmet verecek ve ulaşımda sıkıntı yaşanan noktalarda 24 saat esasına dayalı ulaşım sağlanacak.
MERSİN TOPLU TAŞIMADA YENİ DÖNEME GEÇTİ
Mersin’de yaşayanların uzun zamandır beklediği ve Mersin BŞB’nin ulaşım master planını bitirmesiyle oluşturulan yeni toplu taşıma güzergahları nihayet kent sakinlerinin hayatına girdi. Kent merkezi dahil olmak üzere birçok yaylalık mahalleye de konforlu ve rahat bir ulaşım sağlama amacıyla yapılan çalışmalar sonucunda Mersin Büyükşehir Belediyesi toplu taşımada yeni sisteme geçti. Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Üniversitesi işbirliğiyle yapılan çalışmalarda, toplu ulaşımdaki eksiklikler tespit edildi. Elde edilen verilerle birlikte kent genelinde yolcu yoğunluğu, kullanılan yolların güzergahı ve vatandaşların ihtiyaçları da tespit edilerek yeni hatlar oluşturuldu. Çalışmalar kapsamında Mersin’de hizmet verilen tüm toplu taşıma güzergahları yeniden elden geçirildi. Toplamda 65 hattaki 210 belediye otobüsünde gerekli iyileştirmeler yapıldı. Tüm çalışmalar sonucunda Mersin kent genelinde toplu taşımada yeni ve daha ulaşılabilir bir toplu taşıma hizmeti başlamış oldu.
MERSİN OTOBÜS GÜZERGAHLARI VE SEFERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
DÜZENLEME NEDEN YAPILDI, NELER SAĞLAYACAK?
Türkiye’nin büyük şehirleri arasında yer alan ve yoğun nüfusuyla hizmet alanı geniş şehirler arasında bulunan Mersin’de; toplu taşıma konusunda ihtiyaçlara hızlı cevap verebilmek, vatandaşlara güvenli, konforlu ve kesintisiz toplu taşıma hizmeti sunabilmek amacıyla otobüslerin güzergâh ve hatları yenilendi. Yıllardır süren sıkıntıları büyük ölçüde rahatlatacak bu çalışma, kentteki ulaşım sıkıntılarının önüne geçebilmek adına yapıldı. Kaliteli ve ucuz ulaşım sağlamak ve belediye kaynaklarını hizmette daha etkin kullanmak adına başlatılan toplu taşıma hamlesi, Mersin’e yeni bir kazanım daha sağladı. Gece saatlerinden sonra çalışmayan belediye otobüsleri artık bazı güzergahlarda 24 saat hizmet verecek. 24 saat esasına göre çalışacak hatlara BURADAN ulaşabilirsiniz.
Yapılan yeni düzenleme sonrasında Mersin halkı daha ferah ve kaliteli bir yolculuk imkanına kavuşacak. Yoğunluğun yaşandığı noktalara eklenen yeni hatlar sayesinde vatandaşın sıkıntılarının önüne geçilecek. Mersin toplu taşımada daha iyi bir seviyeye çıkarken vatandaşlar da iyi hizmetin tadını çıkaracak.
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
artezyen su içen davultepeli
11:40
23 Şubat 2018 Cuma
Tece istikametine giden bazı hatlar soli de sınırlandırılmış yeni güzergahlardan memnun değilim
88.248.131.170
AY
13:03
18 Şubat 2018 Pazar
2,5 Cevre yolundan otobüsler geçmiyor sıkıntı yaşıyoruz.
176.42.73.86
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin