Mersin'de Servis Denetimleri

2017-2018 eğitim-öğretim yılının ikinci döneminde de öğrencilerin daha güvenli bir şekilde seyahat edebilmelerini sağlamak için okul servis araçlarına yönelik gerçekleştirdiği denetimlerine devam ediyor.

11 Şubat 2018 Pazar, 21:24
Mersin'de Servis Denetimleri
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkalığına bağlı Trafik Denetleme Zabıta Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 2017-2018 eğitim-öğretim yılının ikinci döneminde de öğrenci servis araçlarının denetimine ağırlık verildi. Zabıta ekipleri tarafından okul öğrencilerinin ve okul taşıtlarının karıştığı trafik kazalarını önlemek ve çocukların güvenli bir trafik ortamında eğitim-öğretimlerini sağlaması için yapılan denetimler yılsonuna kadar aralıksız olarak devam edecek.
Zabıta ekipleri tarafından okul giriş ve çıkış saatlerinde denetlenen servis araçlarının yönetmelikte belirtilen kurallara uyulup, uyulmadığı kontrol edilirken, yapılan denetimlerde, öğrencilerin emniyet kemeri takması, araçların temizliği, servis araçlarının izin belgesi kontrolü, servis sürücülerinin ve yardımcısının yeterlilik konusunda denetimleri zabıta ekipleri tarafından titizlikle kontrol edildi.
Öğrencilerin güvenli bir şekilde taşınması için bütün ayrıntıların incelendiği denetimler çerçevesinde, kanun ve yönetmelikte belirtilen kurallara uygun olmayan ve uymayan araç sahiplerine cezai işlem uygulandı.
Denetimler hem veliler, hem de öğrenciler açısından faydalı
Servis şoförü Aytaç Dolmaz, gerçekleştirilen denetimler hakkında “Eksiklikleri denetlemeleri bizim için her zaman iyi oluyor. Gerek fazla yolcu, gerekse de aracın güvenliği açısından kontrollerin olması tabi ki doğal bir şey. Bizimde bir eksiğimiz olmadığı için bir sıkıntı olmuyor. Ayrıca aileler ve çocuklar da bu denetimlerden gayet memnunlar. Çocukların güvenliği açısından hem bizim hem de veliler için daha iyi oluyor” dedi.
20 yıldır servis şoförlüğü sektöründe çalıştığını ifade eden Yılmaz Ercan, “Biz zaten illegal bir iş yapmıyoruz. S plakalarımız ve izin belgelerimiz mevcut. Bizi denetlemelerinin yanı sıra bu işi illegal yapan, S plakası olmayan, okul servisi olmaya müsait olmayan araçlarla servis yapanların da üstüne gidilmesini ve denetlenmesini de istiyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bu denetimlerinde dolayı teşekkür ediyoruz ama bunu yanında korsan servisçilik yapanların da denetlenmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.
Denetimlerden duydukları memnuniyeti dile getiren servis şoförü Ahmet Şakır da, “Biz yasal olduğumuz için denetimlerden memnunuz. Biz denetimlerin sıklaştırılmasını da istiyoruz. Fakat bizim esas şikâyetimizi korsan çalışanların denetlenmesi. Aracımda denerim sonucunda herhangi bir eksiklik de çıkmadı. Aileler de denetimlerden memnun. Denetimlerden kimsenin korkmaması lazım. Suçlu olmayan korkmaz. Biz de suçlu değiliz korkmuyoruz” ifadelerini kullandı. 
 
Birinci Dönemde 1219 servis aracı denetlendi
2017-2018 eğitim-öğretim yılının birinci döneminde 1219 adet servis aracı denetleyen zabıta ekipleri, kurallara uymayan 140 adet servis aracına da yasal işlem uyguladı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Trafik Zabıta Ekipleri, geleceği teminatı çocuklar için eğitim-öğretim dönemi boyunca farklı okul ve noktalarda denetimleri devam ettirerek, 2. dönemin sonuna kadar Mersin genelinde denetlenmeyen servis aracı bırakmayacak.
Ekipler, çocuklarını emanet ettikleri araçları ailelerin de kontrol etmeleri gerektiğini dile getirerek, karşılaşılan herhangi bir olumsuzlukta ‘444 2 153’ numaralı Mersin Büyükşehir Belediyesi Çağrı Merkezi’ne şikâyetlerini bildirebileceklerini belirttiler.
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”

Mersin Haber ,Mersin