Mersin'de iki bakanı buluşturan etkinlik

Akdeniz Turizm Forumu MEDITOUR 2016 Mersin, Akdeniz’in Yükselen Destinasyonları & Yükselen Destinasyon olarak Akdeniz’ sloganı ile gerçekleşiyor.

30 Eylül 2016 Cuma, 08:19
Mersin'de iki  bakanı buluşturan etkinlik
-

MERSİNHABER-  Akdeniz Turizm Forumu MEDITOUR 2016 Mersin başladı. Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, büyükelçiler, milletvekilleri, Türkiye’de faaliyet gösteren sektör temsilcileri, ASCAME temsilcileri, 11 ülke ve 250’ye yakın kurum ve kuruluşun temsilcileri katıldı.

 Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Bugün burada tam 34 yıl önce 1982 yılında kurulan, 23 ülkede faaliyet gösteren, 300’den fazla ticaret ve sanayi odasının katılımıyla küresel bir güce ulaşan Akdeniz Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği’nin her iki yılda bir aralıksız düzenlendiği Akdeniz Turizm Forumu’nun yedincisini Mersinimizde gerçekleştiriyor olmaktan büyük onur ve mutluluk duyuyoruz” dedi.

Başkan Kocamaz konuşmasına, “Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde; Mersin Valiliği ve Büyükşehir Belediyemiz himayelerinde, bütün kurum ve kuruluşlarıyla harika bir dayanışma örneği sergileyen Mersinimiz; gerekli süreçleri en sağlıklı şekilde tamamlayarak bugünkü gurur tablosunu ortaya çıkarmıştır. İki yıldır, “Turizmin kalbi Mersin’de atacak” diyorduk. Hedefimiz, bu kalp atışlarını hiç durdurmamak; Mersinimizi elbirliğiyle hak ettiği yere taşımak ve her alanda “marka şehir” haline getirmektir” şeklinde devam etti.

Turizmin kırılgan bir sektör olduğunu belirten Başkan Kocamaz, “Kaos ve belirsizliklerin neden olduğu güvensizlik ortamı her sektörden önce turizmi etkiler. Son iki yıldır tüm dünyada olduğu kadar bölgemizde yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen bu büyük organizasyonun ülkemiz ve Mersinimize kazandırılması, ilimizin ve ülkemizin uluslararası imajının ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha ortaya koymaktadır” diye konuştu.

Akdeniz Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği’nin, sadece turizm potansiyelini en verimli şekilde değerlendirmekle kalmadığını sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “Akdeniz’de kıyısı bulunan ülke vatandaşları arasındaki sosyokültürel kaynaşma ve dayanışma aynı zamanda da barışa katkı sağlıyor. 7. Akdeniz Turizm Forumu’nu, sadece ticari kaygılar bakımından değil evrensel değerler bağlamında da önemli hale getiriyor” şeklinde konuştu.

Yeryüzü cenneti Mersin’in, başta turizm olmak üzere pek çok alanda dünyanın sayılı kentleri arasında yer almayı fazlasıyla hak ettiğini söyleyen Başkan Kocamaz, “Demografik bakımdan farklı din, dil, kültür ve etnik topluluklara mensup insanların kader birliği ettiği ilimiz, Türkiye’nin hatta tüm insanlığın aynası gibidir. Bu harika tablo, ilimizin kadim ve bereketli coğrafyasında; insanlık tarihinin ve köklü medeniyetlerin izlerini sürme imkânı da sağlıyor. Bütün değerleriyle Mersinimiz, inanç ve tarih turizminin parlayan yıldızı olmaya adaydır” dedi.

Mersin’in 12 ay boyunca tarım yapılabilen nadir kentlerden biri olduğunun altını çizen Başkan Kocamaz, “Ekolojik Tarım ve Temiz Üretim uygulamalarının her geçen gün canlandığı bir dünyada, Sürdürülebilir Ekolojik Tarım Turizmi konusunda da markalaşma gayreti içerisindeyiz. 321 kilometrelik sahil şeridi, benzersiz doğal güzellikleriyle Mersin, deniz-kum-güneş üçlemesi dışında; kültür, inanç, kongre, yayla, trekking, rafting, yamaç paraşütü, kayak ve dağcılık gibi turizm çeşitlerini de sunabilecek özelliklere sahiptir” diye konuştu.

Yüksek potansiyelini layıkıyla değerlendirebilmek ve Mersin’deki turizm faaliyetlerini bütün bir yıla yaymak için gerekli tedbirleri aldıklarını belirten Başkan Kocamaz, sözlerine “Bu yoldaki adımları cesaretle atıyoruz. Yeni açılacak turizm merkezlerimiz de hâlihazır potansiyelimizi geliştirecek Mersin turizmine önemli katkılar sağlayacaktır. Hedefimiz şu anda 11 olan Mavi Bayrak sayımızı en kısa sürede 50’ye çıkarmak, tüm sahillerimizi uluslararası standartlara ve dünya turizm algısına uygun bir yapıya kavuşturmaktır” şeklinde devam etti.

III. Akdeniz Ticareti ve Liman Kentleri Kongresi ve 2013 yılında düzenlenen 17. Akdeniz Oyunları gibi MEDİTOUR 2016’nın da Mersin için tarihi bir fırsat olduğunun altını çizen Başkan Kocamaz, “Organizasyona ulusal düzeyde destek veren Kültür ve Turizm Bakanlığı’na, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne şükranlarımı sunuyorum. MEDİTOUR 2016 gibi uluslararası marka değeri yüksek bir organizasyonu ilimize kazandıran Mersin Ticaret ve Sanayi Odamızın değerli yöneticileri ile bu sürece katkı sağlayan tüm kurum ve kuruluşlarımıza Mersin halkı adına teşekkür ediyorum” dedi.

Akdeniz Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (ASCAME) tarafından organize edilen ve bu yıl 7.’si Mersin’de düzenlenen Akdeniz Turizm Forumu’nun ev sahipliğini Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) yapıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından takip edilen ve Mersin Valiliği himayelerinde düzenlenen Forum’un hayata geçmesinde en büyük katkı sunan kuruluşların başında Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Çukurova Kalkınma Ajansı geliyor. Türk Havayolları organizasyonun resmi havayolu iken, destek sunan kurumlar arasında TÜRSAB, TOBB ve SKAL International yer alıyor.

Akdeniz Turizm Forumu MEDITOUR 2016 Mersin, Akdeniz’in Yükselen Destinasyonları & Yükselen Destinasyon olarak Akdeniz’ sloganı ile gerçekleşiyor.

Organizasyon, 30 Eylül Cuma günü St. Paul Kilisesi’nde okunacak MEDITOUR 2016 Deklarasyonu ile sona erecek.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı

Mersin Haber ,Mersin