Mersin'de İğne Oyası Festivali Coşkuyla Kutlandı

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle Mersin Çamlıyayla Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Geleneksel Çamlıyayla İğne Oyası Festivali” Çamlıyayla’da coşkuyla kutlandı.

04 Ağustos 2018 Cumartesi, 14:39
Mersin'de İğne Oyası Festivali Coşkuyla Kutlandı
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle Çamlıyayla Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Geleneksel Çamlıyayla İğne Oyası Festivali” Çamlıyayla’da coşkuyla kutlandı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olan 1200 rakımlı Çamlıyayla ilçesinde bu yıl 4. kez düzenlenen İğne Oyası Festivali’nde birbirinden renkli ve güzel iğne oyaları sergilendi. Stantlarda yer alan el emeği göz nuru iğne oyaları ve çeşitli ürünler çevre il ve ilçelerden gelen halk tarafından beğeni topladı.
Vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören festivale Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MHP Mersin Milletvekilimiz Baki Şimşek, MHP Mersin Milletvekili ve Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, Tarsus Belediyesi Başkan Vekili Rıdvan Aksoy, Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, Mersin Ülkü Ocakları İl Başkanı Gökhan Demir, MHP Çamlıyayla İlçe Başkanı Ali Rıza Genç’in yanı sıra mahalle muhtarları ve diğer siyasi parti temsilcileri de katıldı.
Festivalde konuşma yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz Çamlıyayla’nın çok özel bir yayla olduğunu ve Çamlıyaylalı kadınların el emekleriyle adını duyurduğunu ifade ederek, “Çamlıyayla özel bir yer. Türkiye’nin en güzel ve özel yaylalarından bir tanesi. Dağlarıyla dereleriyle ürettiği ürünlerle çok özel bir yer. Bu özelliği de taçlandıran Çamlıyaylalı hanımefendiler. Kadınlarımız el emeği göz nuru çalışmalarıyla, harikalar yaratıyor ve Çamlıyayla’yı çok güzel bir şekilde temsil ediyorlar. Çamlıyayla’yı bu şekilde iğne oyalarıyla tanıtmalarından dolayı emek veren tüm kadınlarımızı tek tek kutluyorum” dedi.
Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı ise yaptığı konuşmada, festivalin Çamlıyayla’nın tanıtımında çok önemli bir etkinlik olduğunu ifade etti.
Kadınların el emeği ve göz nuruyla yaptıkları iğne oyası ürünlerinin her geçen yıl daha da ilgi gördüğünü aktaran Tepebağlı, düzenlenen fuarlar ve tanıtım günlerinde açtıkları stantların da yoğun ilgi gördüğünü söyledi.
Çamlıyayla Atilla Yılmaz ile şahlandı
Bu yıl dördüncüsü gerçekleşen Çamlıyayla İğne Oyası Festivali’nde sürpriz sanatçı olarak sahne alan Atilla Yılmaz vatandaşları şaha kaldırdı. Türk Dünyası sanatçıları Gülcemal Almanbetova, Gülbarçın Mizamova ve Ümütay Abdışova ayrı bir renk kattı. Festivalde ayrıca Mersin Büyükşehir Halk Oyunları Topluluğu ve Kent Orkestrası da sahne alırken, Mersin Olgunlaşma Enstitüsü’nün yöresel kıyafetler defilesi büyük beğeni topladı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti

Mersin Haber ,Mersin