Mersin'de 9 yıllık öğretmen engelinden dolayı görevinden alındı

9 Yıllık öğretmen, Mersin'de öğretmenlik görevinden alınarak, engelli memur kadrosuna verildi.

17 Eylül 2018 Pazartesi, 15:59
G: 17.09.2018 - 16:15
Mersin'de 9 yıllık öğretmen engelinden dolayı görevinden alındı
-

Doğuştan serebrpalsi (SP) hastası olan Filiz Begiş Naz, Konya Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi okul öncesi öğretmenliği bölümünü birincilikle kazandı. Bir yıl Konya Selçuk Üniversitesinde eğitimini tamamladıktan sonra Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi okul öncesi öğretmenliğine yatay geçiş yaptı. 2004 yılında mezun olduktan sonra Tokat'ta ücretli öğretmen olarak göreve başladı. 2010 yılında engelli kadrosu kontenjanından sınava girerek kadro alan Naz, eş durumundan dolayı 2015 yılında Mersin'in Tarsus ilçesine atandı.
Tarsusta Doktor Mehmet Şanlı Anaokulunda göreve başlayan Naz, 1 yıl burada görev yaptıktan sonra hamile olduğu için izne ayrıldı. İzin dönüşü velilerin şikayeti üzerine Tarsus Anaokuluna görevlendirilen Naz, okulun ilk günü müfettiş raporu ile görevinden alınarak2018-2019 Eğitim Öğretim Yılında Musa Bengi İlkokulu'na engelli memur statüsüne çekilerek görevlendirildi.
“ÖĞRETMENLİK BENİM HAYALİMDİ”
Okulların açılmasıyla öğretmenlik mesleğini yapamayacağı için büyük üzüntü duyan Filiz Begiş Naz ise “Öğretmenlik görevinin yeninden verilmesini istiyorum. Düz memur olarak çalışmak istemiyorum. Çünkü öğretmenlik benim çocukluk hayalimdi. Bütün ömrümü o hayale göre şekillendirdim ve o hayale göre kendimi eğittim” diye konuştu.
'Öğretmenlik görevimin yeninden verilmesini istiyorum'
Naz, velilerin ön yargıları nedeni ile çok sevdiği mesleğinden alındığını ileri sürerek, 'Velilerin şikayeti ile beni en sevdiğim öğretmenlikten alıp sadece düz memurluğa verdiler. Oysaki kanunlar, öğretmenlikten alırsanız idareciliğe vermeniz gerekiyor diyor. Ama beni düz bir memur yaptılar. Şundaki okulumda bir odam bile yok. Her gün bir yerdeyim, aşağılayıcı bir haldeyim' dedi.
Okulların açılacak olması nedeni ile öğretmenlik mesleğini yapamayacağı için duygusal anlar yaşayan Naz, 'Öğretmenlik görevinin yeninden verilmesini istiyorum. Düz memur olarak çalışmak istemiyorum. Çünkü öğretmenlik benim çocukluk hayalimdi. Bütün ömrümü o hayale göre şekillendirdim ve o hayale göre kendimi eğittim' diye konuştu.
CHP MERSİN MİLLETVEKİLİ NAZ'I ZİYARET ETTİ.
CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, okul öncesi öğretmen olan engelli Filiz Begiş Naz'ın haksız bir şekilde öğretmenlik kadrosundan alınarak bir alt görev olan düz memurluk kadrosuna verilmesini meclis gündemine de taşıdı.
Başarır Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un yanıtlaması istemi ile vermiş olduğu soru önergesinde, “Devlet olarak daha çok destek verilmesi gereken Filiz Begiş Naz'ın statüsü değiştirilerek daha alt bir görev olan düz memurluğa çekilmesi ne derece hukuki, ahlaki ve vicdanidir?
Yapılan bu yanlışı düzeltmek adına, Filiz Begiş Naz'ı, hak ettiği öğretmenlik görevine döndürmeyi ya da okul idarecisi olarak göreve başlatmayı düşünüyor musunuz?” diye sordu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti

Mersin Haber ,Mersin