Mersin'de 3. Uluslararası Bilim Şenliği Başladı

Mersin Üniversitesi (MEÜ) ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ortaklığında bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Uluslararası Mersin Bilim Şenliği" başladı.

28 Eylül 2018 Cuma, 13:11
Mersin'de 3. Uluslararası Bilim Şenliği Başladı
-

Mersin Üniversitesi (MEÜ) ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ortaklığında bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Uluslararası Mersin Bilim Şenliği" başladı.
Mersin Valisi Ali İhsan Su, merkez Yenişehir ilçesindeki CNR EXPO Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen şenliğin açılışında, şenlik kapsamında yurt dışından gelen katılımcıları ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirtti.
Sosyo-ekonomik anlamdaki gelişmelerde en büyük etkenin bilim ve teknolojideki gelişmeler olduğunu ifade eden Su, "Bilim ve teknoloji konusunda hangi seviyedeyseniz, dünya içerisindeki konumuz ona göre belirlenmektedir. Biz de ülke olarak bilim ve teknolojide geldiğimiz noktayı daha da ileri seviyeye taşımak için AR-GE, inovasyon ve patent gibi alanlar başta olmak üzere bilim ve teknolojiye yeni kaynaklar aktararak yeni yatırımlar yapmaktayız. Bilim ve teknolojide büyük destekler sağlıyoruz." dedi.
MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı da şenliğin,"Şenlikte, 5 kıtadaki 16 ülkeden 34 uluslararası araştırmacı, ülkemizdeki 34 şehirde bulunan 48 kurumdan 96 araştırmacı, yerel düzeyde de 3 üniversite ve 16 kurumdan 128 araştırmacı ve uzman, 168 okuldan 395 öğrenci ve 140 öğretmenden oluşan bir proje ekibi yer alıyor. İki gün boyunca, 124 atölye çalışması ile 212 proje ve sanat sergisi, akıl ve zeka oyunları yarışmaları, bilim gösterileri, teleskopla derin uzay gözlemi, spor oyunları, sanat etkinlikleri, yamaç paraşütü gibi çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Şenliğe 30 bine yakın katılımcı bekliyoruz." dedi.
3. Uluslararası Mersin Bilim Şenliği, yarın sona erecek.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin