Mersin'de 3. İncir Şöleni coşkuyla kutlandı

Türk Halk Müziği’nin güçlü seslerinden Sevcan Orhan ve Oğuz Yılmaz türkülerini tüm Göçüklüler için seslendirdi.

12 Ağustos 2018 Pazar, 13:01
G: 12.08.2018 - 13:25
Mersin'de 3. İncir Şöleni coşkuyla kutlandı
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus Belediyesi ve Göçük Mahalle Muhtarlığı'nın işbirliğiyle düzenlenen ‘Göçük Mahallesi 3. İncir Şöleni’ coşkuyla kutlandı. Şölende sahne alan Türk Halk Müziği’nin güçlü seslerinden Sevcan Orhan ve Oğuz Yılmaz türkülerini tüm Göçüklüler için seslendirdi.
Göçük Mahallesi’nde gerçekleşen programa Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanetttin Kocamaz, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, MHP Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, Tarsus İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Burak Demirtaş, MHP Tarsus İlçe Başkanı Ertuğrul Bodur, MHP Çamlıyayla İlçe Başkanı Ali Rıza Genç, Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, Göçük Mahalle Muhtarı Murat Ramazan Benli, meclis üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.
Akşam saatlerinde başlayan şölen dolu dolu geçti. Göçük Mahallesi 3. İncir Şöleni’nde sahneye ilk olarak yöresel sanatçılardan Metin Şirinkaya çıktı ve türkülerini Göçüklü hemşerileri ile birlikte seslendirdi. Yöresel sanatçı Şirinkaya’nın ardından sahne alan Kırgızlı sanatçılar da köylülerden büyük ilgi gördü. Yöresel kıyafetleri ve komuzları ile parçalarını seslendiren sanatçılar Kırgız Türkçesi ile şarkılarını söyledi.
Başkan Kocamaz: “Bizim insanımız çalışkan”
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz konuşmasının başında, Göçük Mahallesi 3. İncir Festivali’nde vatandaşlar ile bir araya gelmekten dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Bizim insanımız çalışkan. Bizim insanımız üretiyor. Bizim insanımız ülkenin kalkınması için bir şeyler yapmak, üretmek ve ülkeyi kalkındırmak için kendisini sorumlu addediyor. Ama ne yazık ki ürettiğimiz ürünler maalesef çektiğimiz emeklerin, alın terinin karşılığını bulamıyor. Bunun yıllardır sıkıntısı içerisindeyiz. Ama bizim insanımız belki kazanamıyor fakat bu ülke insanını doyurmak için bu ülke insanına katkı sunabilmek için gece gündüz demeden mücadele ediyor. Bu mücadeleyi gösteren bütün hemşerilerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi.
“Bu tür etkinlikler ülkemizdeki barış ve kardeşlik duygularını geliştiriyor”
Başkan Kocamaz, bu tür etkinliklerin insanlar arası güzel bağlar kurulmasına vesile olduğundan söz ederek, “Elbette üreteceğiz ama bunu bayramını da hep birlikte yapacağız. Böyle bir etkinlikte sizlerle bizleri buluşturan başta Göçük Köyü Muhtarımız olmak üzere, Tarsus Belediye Başkanımıza ve Büyükşehir Belediyesi çalışanlarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Tabi ki bu tür etkinlikler bizi bir araya getiriyor. Birlik ve beraberliğimizi pekiştiriyor ve geleceğe emin adımlarla yürümemizi sağlıyor. Bu tür etkinlikler bölgeye, yaşadığımız yerlere aidiyet duygusu taşımamızı sağlıyor. Birbirimizi daha yakından tanımamızı sağlıyor. Ülkemizdeki ve ilimizdeki sevgi, hoşgörü, barış ve kardeşlik duygularını geliştiriyor” şeklinde konuştu.
Şölende gördüğü tablonun kendisini heyecanlandırdığını belirten Başkan Kocamaz, “Bizim Mersin’de barış ve hoşgörüyü geliştirmeye ihtiyacımız var. Bizim Mersin’de birbirimize sahip çıkmaya ihtiyacımız var. Bizim Mersin’de birbirimize hoşgörüyle yaklaşmaya ihtiyacımız var. Onun için bu tür etkinlikler gerekli ve biz de yerel yönetimler olarak gerek Tarsus Belediyesi, gerekse de Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bu tür etkinliklere sonuna kadar destek veriyoruz. Yaz ayları artık Mersin’de bir bayram mevsimi haline dönüştü. Gece gündüz demeden bu bayramlar devam ediyor” ifadelerine yer verdi.
Şimşek: “Festival sayesinde Göçük köyünün ismini bütün dünya duyuyor”
MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek yaptığı konuşmada, “Ben öncelikle 3 yıldır İncir Festivali’ni düzenlemek için büyük gayret gösteren, Tarsus’un ve Mersin’in her yerini karış karış gezen sayın muhtarımıza teşekkür ediyorum. Gerçekten göçük köyünde on binleri 3 yıldır bir araya getiriyor ve Göçük köyünün ismini bütün dünyaya festival sayesinde duyuruyor. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Can: “Hizmet ederken, ayrım yapmadan, Rabbimin rızasını kazanmak için var gücümüzle çalışıyoruz”

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Tarsus Belediyesi’nin bugüne kadar yapmış olduğu ve bugünden sonra da hayata geçireceği hizmetlerden bahsederek “Şehrimize hizmet ederken, ayrım yapmadan, ayırmadan, dini, dili, ırkı, milleti, memleketi, partisi ne olursa olsun Rabbimin rızasını kazanmak için gündüz yorulmadan, gece uyumadan var gücümüzle çalışıyoruz. Çalışmaya da devam edeceğiz. Cenab-ı Allah’a binlerce şükürler olsun diyorum. Cenab-ı Allah şahsıma doğduğum, büyüdüğüm, yaşadığım şehrime hizmet etme imkanı veriyor. Bu vesileyle binlerce şükürler olsun. Biz bütün köylerimize hizmet ederken Sayın Başkanımla birlikte var gücümüzle hizmet ediyoruz. Çünkü 1994 yılından bu güne kadar sizler bizlerden duanızı ve desteğinizi esirgemediniz. Bizler bugün bu koltuklarda, bu makamlardaysak önce Rabbimin izniyle, ondan sonra da köylü vatandaşlarımız olarak sizlerin duasını ve desteğini alarak buradayız. Allah hepinizden razı olsun” diye belirtti.
Göçük Mahalle Muhtarı Murat Ramazan Benli ise şölenin amacının yörenin ve yörede yetişen ürünlerini tanıtılması ile insanlar arasında kültürel kaynaşmanın sağlanması olduğunu belirterek, “Yöremiz ve bölgemiz tanıtımına katkı sunduğuna inandığımız şölenimizin yapılması için desteklerini ve katkılarını esirgemeyen Mersinimizin ve Tarsusumuzun gece gündüz çalışan ve her kesimin takdirini alan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz ve Tarsus Belediye Başkanımız Sayın Şevket Can’a şahsım ve Göçük halkı adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Konserler coşkulu geçti
Göçük Mahallesi’nde düzenlenen İncir Şöleni’nin konser bölümünde Oğuz Yılmaz ve Sevcan Orhan konser verdi. Türk Halk Müziği sanatçısı Oğuz Yılmaz birbirinden güzel türkülerini Göçük Mahalle sakinleri ile hep bir ağızdan söyledi. Yılmaz, ‘Gelmezsen Gelme’, ‘Vay Ben Öleydim’, ‘Fidayda’, ‘Kesik Çayır’, ‘Çekirge’ ve ‘Hayatı Tespih Yapmışım’ gibi türküler ile sevenleriyle coşkulu bir gece geçirdi.
Gecenin sonunda sahne alan Türk Halk Müziği’nin güçlü seslerinden Sevcan Orhan ise, ‘Arabım Fellahi’, ‘Bahçada Yeşil Çınar’, ‘Çiçekten Harman Olmaz’, ‘Mihriban’, ‘Candan İleri’, ‘Aynalı Körük’ ve ‘Seni Seven Sevmesini Bilmemiş’ gibi halk müziğinin birbirinden güzel türkülerini okudu. Alanını dolduran binlerce kişi için türkülerini seslendiren ünü sanatçı Sevcan Orhan, performansıyla vatandaşları coşturdu.
Ayrıca şölende En iyi İncir Yetiştiricilerine ödülleri takdim edildi. Birinci olan Salih Bolat, ikinci olan Veli Bozgaç ve üçüncü olan Yusuf Kenan Aydın isimli üreticilere plaketleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Haber:Tarsus Akdeniz

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”

Mersin Haber ,Mersin