Mersin Tarsus'ta 10 Bin Kişiye İş İmkanı

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ruhi Koçak, uzun süredir titizlikle çalıştıkları Tarsus Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulmasıyla birlikte Tarsus ve çevresinde 10 bin kişiye iş imkanı sağlanacağını söyledi…

19 Kasım 2017 Pazar, 07:14
Mersin Tarsus'ta 10 Bin Kişiye İş İmkanı
-

Özellikle tekstil fabrikalarının kapanmasından dolayı yaklaşık 20 yıldan bu yana ciddi şekilde istihdam sorunlarının yaşandığı Tarsus’taki işsizlik sorununa büyük oranda çözüm getirmesi beklenen ‘Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ ile ilgili çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Yazı ailemizden Mehmet Can Bulut ve Hakan Bulut’un makamında ziyaret ettiği Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak, projenin hayata geçmesiyle 10 bin kişiye iş imkanının sağlanmasının hedeflendiğini ifade etti.
 
Başkan Koçak, dolaylı olarak da 5 bin kişinin iş imkanı bulmasının da hedeflendiğinin altını çizdi.
 
Tarsus Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin Kurucu Müteşebbis Heyeti başkanı ile yönetim ve denetim kurulu üyelerinin, Vali Ali İhsan Su başkanlığında yapılan toplantıda belirlendiğini hatırlatan Başkan Koçak, “Kurucu Müteşebbis heyetin oluşmasıyla bir adım daha öteye gidildi.
Geçtiğimiz günlerde Borsa Başkanımız Murat Kaya ile birlikte Ankara’da Bakanlıktaki makamında görüştüğümüz Kalkınma Bakanı sayın Lütfi Elvan’da, kamulaştırma konusunda gerekli olan kredinin tahsisi konusunda olumlu görüş bildirdi.
Bu noktada artık projeyi hayata geçirmeyi planladığımız bölgede önümüzdeki günlerde kamulaştırma çalışmalarına başlanacak. Genişletilebilir şekilde dev bir sanayi tesisi kentimizde faaliyete geçecek” dedi.
 
Projenin hayata geçmesiyle ciddi bir istihdam sağlanacağına dikkati çeken Başkan Koçak, “İstihdam demek ekmek demek, insanların geleceğe daha umutla bakması demek, sosyal hayatın canlanması demek.
Bu nedenle yıllardır üzerinde çalıştığımız ve heyecanla beklediğimiz projenin bir an önce hayata geçmesi için gece-gündüz mesai harcıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Tarsus Haber

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi

Mersin Haber ,Mersin