Mersin Tarsus Kampüs Cezaevi Yapımında Sona Doğru: 2500 Kişi Çalışacak

Mersin'in Tarsus ilçesi Alifakı Mahallesi (köyü) mevkiinde inşası devam eden ve tamamlandığında Türkiye'nin en büyük ceza evlerinden biri olacak, Aynı zamanda bölgesel istihdama da fayda sağlayacak olan Kampüs Cezaevi 2.500 personel görev yapacak.

28 Eylül 2016 Çarşamba, 09:25
Mersin Tarsus Kampüs Cezaevi Yapımında Sona Doğru: 2500 Kişi Çalışacak
-


Mersin'in Tarsus ilçesi Alifakı Mahallesi (köyü) mevkiinde inşası devam eden ve tamamlandığında Türkiye'nin en büyük ceza evlerinden biri olacak, Aynı zamanda bölgesel istihdama da fayda sağlayacak olan Kampüs Cezaevi 2.500 personel görev yapacak.
 
TARSUS’a bağlı Alifaki mahallesi (köyü) sınırları içerisinde yapımına yaklaşık 2.5 yıl önce başlanan Ceza İnfaz Kurumu Kampus Cezaevi inşaatı büyük oranda tamamlandı.
 
Önümüzdeki birkaç ay içerisinde bitirilmesi hedeflenen cezaevi, bittiği zaman Türkiye’nin en büyük cezaevleri arasına girecek.
 
İçerisinde farklı kategorilerde cezaevlerinin yer aldığı kampüs de lojmanlar ve bazı sosyal tesislerde yer alacak.
 
Tarsus’un ova bölgesinde yeni bir yerleşim yeri olarak ortaya çıkan Ceza İnfaz Kurumu Kampus Cezaevi faaliyete girdiğinde hem bölgeye, hem de kent ekonomisine katkı sağlayacak. 2500 personelin çalışacağı kampüs cezaevinde yaklaşık 8 bin mahkumun kalması planlanıyor.
 
Alifakı sınırları içerisindeki 400 dönümlük devasa alana kurulan cezaevi Adalet Bakanlığı bünyesinde TOKİ tarafından yaptırıldı. Yüzlerce işçinin çalıştığı cezaevi inşaat bittiğinde 150 m2 kapalı alana sahip olacak.
 
110 milyon 880 bin TL’ye ihale edilen Tarsus Ceza İnfaz Kurumu Kampus Cezaevi, başta Tarsus, Mersin ve Adana olmak üzere bölgenin diğer il’lerinden gelecek mahkumları alabilecek.
 
Tesis içinde içerisinde bir adet kadın ceza infaz kurumu, bir adet çocuk cezaevi, bir adet tarım ceza infaz kurumu, 3 adet T tipi ceza infaz kurumu, idari ve sosyal tesisler, tarım cezaevi, iş yurdu müdürlüğü, kadın cezaevi için kreş, çarşı binası, sağlık ocağı, jandarma binası, T tipi ziyaretçi binası, çok amaçlı salon, hizmet binaları yer alıyor.
 
Yeni cezaevinde ayrıca tarım, tekstil, temizlik gibi çok sayıda değişik alanda üretime yönelik işlevler hayata geçilecek. Tarım teknoparkı olarak bilinen organik tarımsal üretim yapılacak ve söz konusu üretim merkezlerinde hükümlüler çalıştırılacak. Tarım Cezaevi İş Yurdu Müdürlüğü’nde çalışmalarıyla tutuklu ve mahkumlar üretime katkı yaparak, kendi ekonomilerine katkı sağladıkları gibi meslek sahibi de olarak toplumsal yaşama kazandırılmaları sağlanacak.
 
 
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti

Mersin Haber ,Mersin