Mersin Sahillerindeki Balık Çiftlikleri Kaldırılıyor

Görüntü kirliliği oluşturan balık çiftlikleri kaldırılıyor.

11 Şubat 2018 Pazar, 19:55
G: 12.02.2018 - 15:36
Mersin Sahillerindeki Balık Çiftlikleri Kaldırılıyor
-

Mersin Kültür Balıkçıları Derneği tarafından Taşucu’nda kıyıya yakın olarak bulunan ve görüntü kirliliği oluşturan balık çiftlikleri kaldırıldı.
Akdeniz Haberler Net İnterner Haber Sitesinden Atike Ceylan'ın haberi; Taşucu sahilinde bulunan 2’sinde balık üretimi yapılan toplam 9 kafes bulunduğu yerden kaldırıldı. 
Mersin Kültür Balıkçıları Derneği tarafından bulunduğu yerden sökülen kafesler balıkçı tekneleri yardımıyla taşınmaya başlandı.
Silifke sahillerinde kıyıdan görünen balık çiftliğinin kalmayacağını söyleyen Mersin Kültür Balıkçıları Derneği Başkanı İhsan Bozan yaptığı yazılı açıklamada, “Sahile yakın olan balık çiftliklerinin yasaya uymaması ve olması gereken yerde bulunmamasından dolayı kaldırıyoruz. Sökülen balık kafesleri balıkçı tekneleri yardımı ile Balık çiftliklerinin üretimine izin verilen potansiyel su ürünleri yetiştiricilik alanlarına taşınıyor” dedi.

"VADETTİĞİMİZ GİBİ MERSİNDE SU ÜRÜNLERİNİ DÜNYA STANDARTLARINDA ÜRETECEĞİZ"
Daha önce kıyıya yakın hiçbir balık çiftliği kalamayacak sözünü veren Mersin Kültür Balıkçıları Derneği Başkanı İhsan Bozan, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nerelerde balık çiftliği kurulabileceğini yasa ile belirtiyor. Bizlerde bu yasaya uymayan tüm çiftlikleri bulunduğu yerden kaldırtıyoruz.
Bakanlık, balık üretim çiftliklerine uygun yerleri daha önceden belirledi. Bu nedenle kaldırılan ve üretime devam etmek isteyen çiftlikler Bakanlıkça belirlenen yere taşınıyor. Mersin Kültür Balıkçıları Derneği olarak her zaman çevreye ve doğaya dost olmak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti

Mersin Haber ,Mersin