Mersin Müftülüğünden Eğitim Semineri

Mersin İl Müftülüğü tarafından merkez ve ilçelerde görev yapan İmam Hatip, Müezzin Kayyım ve Kur’an Kursu Öğreticilerine yönelik eğitim seminerleri devam ediyor.

06 Kasım 2018 Salı, 13:58
G: 06.11.2018 - 14:01
Mersin Müftülüğünden Eğitim Semineri
-

Mersin İl Müftülüğü tarafından merkez ve ilçelerde görev yapan İmam Hatip, Müezzin Kayyım ve Kur’an Kursu Öğreticilerine yönelik eğitim seminerleri devam ediyor.
1-4 Kasımtarihleri arasında İl Müftülüğü tarafından Hz Miktad Camii Konferans salonunda düzenlenen seminerlere Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Eğitim Uzmanı Fatma Kotan, İstanbul Sebahattin Zaim Üniversitesi Öğretim Görevlileri Dr. Turgay Şirin ve Dr. Besra Taş katıldı.
Eğitim seminerlerinin açış konuşmasını yapan Mersin İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi, Buralara kadar zahmet buyuran değerli misafirlerimize teşekkür eder, seminerlerimizin verimli geçmesini temenni ediyorum.
Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın din eğitiminin erken yaşta başlaması büyük önem arz etmektedir. Bu yüzden biz 4-6 yaş grubu Kur'an Kursları‘mızı önemsiyoruz. Toplumun temel taşının aile olduğunu bununda Dini Değerlerle ayakta durabileceğini biliyoruz. Zamanla bu kurslarımızın sayısı artacak sizlerde buradan alacağınız bilgiler ve tecrübelerle daha verimli çalışmalar sergileyeceksiniz. Bu ve buna benzer eğitim seminerlerimiz devam edecek. Seminerin hayırlara vesile olmasını diliyorum.’’ Dedi.
Din İşleri Yüksek Kurulu Eğitim Uzmanı Fatma Kotan, Kurslarımıza getirilerek bizlere emanet edilen yavrularımıza, emanete riayet etme bilinciyle sahip çıkmak ve onları geleceğin nesilleri olarak yetiştirmek zorundayız. Çocuklar, bu kurslarımızda Kur’an öğrenmekle birlikte, ahlakı, edebi, imanı ve örnekliği de öğreniyorlar. Halkımızın, bu kurslar vesilesiyle Diyanet İşleri Başkanlığı’na olan teveccühünü görüyoruz. Dolayısıyla bizlere olan bu teveccühün gereğini hakkıyla yerine getirmemiz gerekiyor.
Kotan, öğreticilere 4-6 yaş grubu çocukların din eğitiminde dikkat edilmesi gereken hususlar, ders kitaplarının uygulanışı, 4-6 yaş grubunda oyun, drama, metaforik uygulamalar, sanat etkinliği ve müzik konularında dersler verecek. Yine 4-6 yaş öğrencilerin Kur'an-ı Kerim öğrenme teknikleri ile ilgili bilgilerin yanında ayrıca çocuk sağlığı, ilk yardım, çocuk ve kitle iletişim araçlarının doğru kullanılması konularını içeren sunumlar yaptı.
Kotan, ‘’Müftülerimizin ve çalışanlarımızın eğitimlerimizi başından sonuna kadar takip etmeleri, ilgi alaka ve misafirperverlikleri için teşekkür ediyorum.’’ Dedi.
İstanbul Sabahattin Zaimoğlu Üniversitesi Öğretim görevlilerinden Dr. Turgay Şirin, İnsan Tanıma Sanatı, Manevi Danışmanlık ve Rehberlikte ‘’İhsan Modeli’’ konularında görevlileri bilgilendirdi.
İstanbul Sabahattin Zaimoğlu Üniversitesi Öğretim görevlilerinden Dr. Besra Taş ise Evlilikte yaşanan problemler ve çözüm yolları, Evlilikte yaşanan problemlere imago yöntemi ile çözüm üretme konularında bilgilendirme yaptıktan sonra eğitimler grup terapileri şeklinde devam etti ve terapilerde görevliler ve eşlerine, Ailede bir ergenimiz var ve Eşimi tanıyorum, anlıyorum konularında bilgi paylaşımı yaptı.
Seminerlere katılan din görevlileri ve Kur’an Kursu öğreticileri yeni bilgi ve tecrübelerin kendilerine çok şeyl kattığını ifade ederek bu ve buna benzer eğitim seminerlerinin artmasını istediklerini ifade ettiler.
Mersin İl Müftülüğü seminere katılım gösteren personelin çocuklarını da unutmadı. Hz Miktad Camii bahçesinde düzenlenen oyun alanlarında çocuklar gönüllerince eğlendi keyifli dakikalar geçirdiler.
Mersin Müftülüğünden Eğitim Semineri
Mersin Müftülüğünden Eğitim Semineri
Mersin Müftülüğünden Eğitim Semineri
Mersin Müftülüğünden Eğitim Semineri
Mersin Müftülüğünden Eğitim Semineri
Mersin Müftülüğünden Eğitim Semineri

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin