Mersin Çukurova Havalimanı Inşatı Başlatıldı

İnşaatı çeşitli nedenler yarım kalan Çukurova Bölgesel Havalimanın inşaat düzenlenen törenle tekrar başladı.

26 Mart 2017 Pazar, 20:46
G: 26.03.2017 - 20:59
Mersin Çukurova Havalimanı Inşatı Başlatıldı
-

Mersin ve Adana başta olmak üzere bölgeye hizmet vermek amacıyla konvansiyonel boyutlarda yapımı planlanan ve 30 milyon yolcu kapasitesine sahip olan Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatının temeli, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ve Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik'in katıldığı törenle atıldı.

Temel atma töreninde konuşan Kalkınma Bakanı Elvan, "Bildiğiniz gibi 2013 yılında yap-işlet- devret modeli ile bu havaalanı ile ilgili ilk girişim başladı. Ancak ilgili yüklenicinin gereken taahhütleri yerine getirememesi nedeniyle maalesef bir gecikme söz konusu oldu. Bu süreçte gecikmenin yaşanmaması adına Sayın Başbakanımız ve Ulaştırma Bakanımız Sayın Ahmet Arslan ile birlikte bu havaalanının artık Ulaştırma Bakanlığımız tarafından yapılması gerektiği, hiçbir şekilde riske atılmaması gerektiği konusunda bir görüşme gerçekleştirdik ve bu süreçten sonra da hemen çalışmalara hızla başlandı. Ulaştırma Bakanlığımız gerekli çalışmaları bitirdi ve yatırım programımıza alındı. Allah'ın izni ile alt yapısını bu yıl sonu itibariyle tamamlayacağız. Üst yapıdaki hedefimiz ise 2018 yılı sonu" diye konuştu.

Törende konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, havalimanı için 2019’ı beklemek istemediklerini belirterek, şunları kaydetti:

 HAVALİMANI   29 EKİM 2018'DE AÇILACAK 

“Üst yapı ihalesini yaptık, bugünlerde değerlendirme bitiyor inşallah üst yapısına da bugünlerde başlayacağız. Önümdeki notta 2019’a kadar bitecek diyor ama değerli bakanlarımız açıkladılar. Bizim 2019’a kadar bekleme lüksümüz ve sabrımız yok. İnşallah, 29 Ekim 2018’de, Rabbim ömür verirse, biz buradayız, bu havalimanını, terminali birlikte açacağız. Ama şahıs olarak ben olmayabilirim hiç önemli değil. Sizin bu güçlü desteğiniz oldukça, siz liderinizin, ekip arkadaşlarının arkasında bu kadar güçlü durdukça Allah’ın izniyle 29 Ekim 2018’de, sadece Çukurova’ya değil, dünyaya gıpta edilecek bir havalimanı daha kazandırmış olacağız, sizinle birlikte, sizin sayenizde. Burada yapılacak olan pist 3 bin 500 metreye 60 metre. Dünyanın en büyük pistlerinden biri, dünyanın en büyük uçağı olan A380’nin inmesine uygun bir pist yapıyoruz. O da yetmiyor, yine yanında dünyanın en büyük ikinci pistlerinden birine sahip olacak 3 bin 500 metreye 45 metrelik ikinci bir pist olacak. Aynı anda 15’ten fazla uçağın park edebileceği bir aprona sahip olacak. 30 milyon yolcu kapasitesi olan Havalimanımızın inşaatı hayırlara vesile olsun” diye konuştu.

 

"Türkiye'nin ekonomisinin büyümesi ancak halk iradesinin büyümesi ile olur"

Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik ise bölgeyi, dünyanın uluslararası hava yolları ile direkt bağlantıya sokacak olan bu projenin Çukurova'nın tarihsel derinliğine, vatandaşların taleplerine ve kalkınma planlarına son derece uygun ve çok büyük bir katkı sağlayacağını söyledi. Projede emeği geçenlere teşekkür eden Çelik, bunların hiçbirinin durduk yere olmadığını, boş yere yapılmadığını belirterek, "Sadece geçmişte Türkiye'nin dünya ile doğrudan bağlantısı olarak İstanbul öne çıkarken, şimdi Anadolu'nun çeşitli yerleri, Türkiye'nin ticaret başkenti, sanayi başkenti Çukurova bölgemiz de bu bağlantılar içerisinde dünyanın kavşak noktalarından biri olmaya doğru bu havaalanı ile birlikte yerleşmiş olacak. Ama şunu iyi düşünmemiz gerekiyor; bütün bunların arkasındaki itici güç nedir? 2002'den bu tarafa Türkiye yepyeni, ekonomisinin imkanlarını tamamen dönüştürecek petrol kaynakları keşfetmemiştir. Başka ülkelerin yaptığı gibi Asya'da ya da Afrika'da zenginlik elde etmek için onların kaynakların sömürgeleştirmemiştir. Peki fark nedir? Geçmişte Türkiye'de olmayan şeylerin, son 15 yılda olmasının arkasındaki güç nedir? Bunun arkasındaki yegane güç, halkın iradesine dayanan hükümet modelinin ve halk tarafından yönetilen bir devlet modelinin ortada olmasıdır. Siz bu meydanları doldurunca, siz meydan meydan, sokak sokak bu kuvveti, bu istikrarı yaratınca, Türkiye iyi yönetilince, bütün bu projeler geçmişte hayal iken, bugün arka arkaya hayata geçiyor. Türkiye'nin ekonomisinin büyümesi ancak halk iradesinin büyümesi ile olur. Halkın iradesinin büyümediği hiçbir zamanda Türkiye'nin ekonomisi büyümemiştir." dedi.


Konuşmaların ardından bakanların ve kent protokolünün katılımı ile Çukurova Bölgesel Havaalanı inşaatının temeli atıldı. 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi

Mersin Haber ,Mersin