Mersin Büyükşehir'den Basına ve Kamuoyuna

Mersin Büyükşehir Belediyesinden Kamuoyu duyurusu

17 Kasım 2017 Cuma, 16:34
Mersin Büyükşehir'den Basına ve Kamuoyuna
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Mersin'de yayımlanan bir gazetede 17 Kasım 2017 günü “Ağaçlar Yola Kurban Edildi” başlıklı asılsız manşet haberinin basın ilkelerine aykırı şekilde kurumumuzu hedef alması üzerine açıklama yapma gereği duyulmuştur.
 
Bahse konu Gazete’nin 17 Kasım 2017 tarih ve 4727 sayılı nüshası birinci sayfasında manşetten verilen “Mersin Büyükşehir Belediyesi yol yapımına ağaçları dozerle sökerek başladı. Ağaçlar yola kurban edildi”
başlıklı haber, gazeteciliğin en önemli şartlarından olan “araştırma” ve “doğruluğundan emin olma” ilkelerinden uzak, gerçek dışı, asılsız ve tamamen Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni hedef almak üzerine kurgulanmıştır.
Gazete, haberin bir bölümünde ağaçların söküldüğü, bir başka bölümünde ise kesildiği şeklinde kendi ile çelişen ifadelerle dolu metni kamuoyuna sunarak adeta Mersinli vatandaşların aklıyla alay etmiştir.

En önemlisi ise bugüne kadar tarafsızlık ilkesini defalarca ayaklar altına alarak yalan ve iftiralarla dolu sayısız haberle Büyükşehir Belediyesi’ni hedef alan gazete, skandal niteliğinde bir habere daha imza atmıştır. Öyle ki; Büyükşehir Belediyesi ile yakından uzaktan alakası ve ilgisi olmayan bir çalışmayı Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü şeklinde iftiralarda bulunan gazete, haberi yazan muhabir ve kontrol ile görevli amirlerin hayal ürününe kurban giden bir habere daha imza atmıştır.

Haberde Büyükşehir Belediyesi kasıtlı olarak hedef alınmıştır. Ancak bahsi geçen bölge, Yenişehir Belediyesi hizmet alanında yer almaktadır. Büyükşehir Belediyesi bölgede hiçbir çalışma yürütmemekte, hiçbir araç ve personeli de bahsi geçen çalışmada görev almamaktadır. Ağaçları kestiği iddia edilen kurumun Yenişehir Belediyesi olup olmadığı veya bu iddia doğruysa kim tarafından yapıldığı da Büyükşehir Belediyesi tarafından bilinmemekte, araştırmak ve doğru bilgiyi sunmak da habere imza atan gazetenin görevi olmalıdır.
Büyükşehir Belediyesi olarak Mersin’de temiz çevre ve ağaçlandırma çalışmalarına verdiğimiz önem de siz değerli kamuoyu tarafından açıkça bilinmektedir.

Dolayısıyla ilk satırından sonuna kadar asılsız, kişisel menfaat ve siyasi heveslere kurban edilmiş haberde çalışmayı yapan kurumdan bile habersiz, çelişkilerle dolu ifadelere yer verilmesi, aynı gazetede alışkanlık haline geldiği için tarafımıza cevap verme hakkı doğurmuştur. Tamamen Büyükşehir Belediyesi’ni karalamaya ve yıpratmaya yönelik olarak kurgulanmış, hazırlanmış ve kamuoyuna sunulmuş haber ile ilgili bahse konu Gazete’nden Mersinli vatandaşlarımızdan özür dilemesini bekliyor, kamuoyundan bazı çevrelerin kişisel hayal gücü ve hırslarının esiri olan haberlerin doğruluğunu teyit etmeden bu bilgilere itibar etmemelerini bekliyoruz. Yenişehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışma ile ilgili Büyükşehir Belediyesi’ni karalamaya çalışan ve kendi yazdıkları metinde kendi ifadeleri ile çelişkiye düşen gazete hakkında takdiri siz değerli kamuoyuna bırakıyoruz ve konunun hukuki boyutunun takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz.

Basına ve kamuoyuna saygıyla…
 
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin