Mersin Büyükşehir Engelsiz Yaşam Parkı, Aile Sıcaklığı İle Hem Özel Çocukların Hem Ailelerin Gözdesi

Özel gereksinimli çocukların ihtiyaçlarını karşılamak için açtığı merkezlerle onların sosyal ve psikolojik gelişimlerine katkı sunan Mersin Büyükşehir Belediyesi, bu süreçte özel gereksinimli çocukların ailelerini de unutmuyor.

09 Mayıs 2024 Perşembe, 20:46
Mersin Büyükşehir Engelsiz Yaşam Parkı, Aile Sıcaklığı İle Hem Özel Çocukların Hem Ailelerin Gözdesi
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Engelsiz Yaşam Parkı’nda birbirinden çeşitli dersler ile çocuklar fiziksel ve ruhsal gelişimlerine katkı sağlarken, anneler de pilates, nefes terapisi, seramik ve dekoratif el sanatları kursları ile kaliteli zaman geçiriyor.
 
Özel gereksinimli çocukların ihtiyaçlarını karşılamak için açtığı merkezlerle onların sosyal ve psikolojik gelişimlerine katkı sunan Mersin Büyükşehir Belediyesi, bu süreçte özel gereksinimli çocukların ailelerini de unutmuyor. Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde Yenişehir İlçesi’nde hizmet veren Engelsiz Yaşam Parkı, hem özel gereksinimli çocukların hem de ailelerin gözdesi olmaya devam ediyor.
 
Fitness, bocce, takı tasarımı, drama ve pandomim, halk oyunları gibi birbirinden çeşitli dersler ile çocuklar hem fiziksel hem ruhsal gelişimlerine katkı sağlarken; anneler de pilates, nefes terapisi, seramik ve dekoratif el sanatları kursları ile kaliteli zaman geçiriyor. Engelsiz Yaşam Parkı’nda usta öğretici Funda Ulaşlı eşliğinde dekoratif el sanatları kursunda bir araya gelen kadınlar; ev dekorasyon ürünleri ile fark yaratırken, seramik kursunda da hem sanatsal yeteneklerini ortaya çıkartıyor, hem de el becerilerini geliştiriyor.
 
Ulaşlı: “Anneler bu kursta birbirleriyle yardımlaşıyor ve dayanışma içinde oluyor”
Engelsiz Yaşam Parkı’nda usta öğretici Funda Ulaşlı, haftanın 5 günü hem özel gereksinimli çocuklara hem de annelerine yönelik kurslar olduğunu belirterek, “Burada annelerle çok güzel vakit geçiriyoruz. Makrome örüyor, çanta yapıyor, bambu sepetler örüyoruz. Boncuklardan takı yapıyoruz. Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri el sanatları kursumuz devam ederken, Salı ve Perşembe günü de seramik kursumuzu sürdürüyoruz” dedi.
 
Annelerin kursta birbiri ile hem yardımlaşma hem de dayanışma içinde olduğunu kaydeden Ulaşlı, “Burada imece usulü ile birinin yarım kalan işini tamamlıyoruz. Anneler burada çok mutlular. Çocukları burada değişik aktiviteler yaparken, kendileri de boş oturmak yerine ürün ortaya çıkartıyorlar. Annelerin mutlu ve memnun olduklarını görünce, biz de mutlu oluyoruz” diye konuştu.
 
Hem çocuklar hem de anneler, Engelsiz Yaşam Parkı’ndan oldukça memnunlar
Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Parkı’na kızıyla birlikte her gün gelen anne Berrin Tulumbacı, “Burası bizim hayatımızı kurtardı ve her gün geliyoruz. Burası olmasaydı, kızım evde yalnız oturacak ve hiçbir şey yapmayacaktı. Oysa burada hem onun aktiviteleri, hem de benim aktivitelerim var. Biz çok mutluyuz. Burası bizim evimiz, yuvamız oldu” dedi.
 
Engelsiz Yaşam Parkı sayesinde çocuğunda olumlu değişim olduğunu ve çocuğunun gösterdiği bu gelişimden dolayı çok mutlu olduğunu aktaran Tulumbacı, “Kızım daha önce bir yere gitmekten çok çekinirdi. Şimdi ise burada bütün aktivitelere katılıyor. Burada arkadaşları var ve kendine geldi. Bütün arkadaşları ona kucak açtı. Hem kızım, hem arkadaşları, hem de biz anneler burada çok mutluyuz” diye konuştu.
 
Açıldığı günden beri Engelsiz Yaşam Parkı’ndan faydalandığını söyleyen anne Gülfer Özhan, “Burada günlerimiz çok güzel geçiyor. Burası bize çok katkı sağladı. Otizmli bir kızım var. Burası sayesinde kızımın özgüveni yerine geldi. Okuldan sonra buraya koşarak geliyoruz. Ben de makrome kursuna devam ediyorum. Hocalarımız bizimle çok ilgileniyorlar. Çok memnunuz” diye konuştu. Kurs sayesinde hem çocuğunun, hem de kendisinin mutlu olduğunu belirten Özhan, “Burada herkes birbirine destek oluyor. Evim buraya çok yakın, ama uzakta olsaydı da yine gelirdim. Burada herkes birbirini anlıyor” ifadelerini kullandı.
 
Merkezden yararlanan bir diğer anne Gülbeyaz Erbaş ise, “Kızım derse girdiği zaman, ben de buradaki kurslara katılıyorum. Daha önce kendimi çok yalnız hissediyordum. Buraya geldikten sonra moral buldum. Şimdi daha güvende ve iyi hissediyorum” diye konuştu.  
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin’in Toroslar İlçesinde Ev Sahibinin Çık Talebine Karşı Kiracı Oturduğu Evi Ateşe Verdi
Başkan Seçer, CHP’nin 19 Mayıs Alternatif Kutlama Töreni’ne Katıldı; “Mersin Mutlu Ve Umutlu; Bunun Teminatı Da CHP’li Belediyeciliktir”
19 Mayıs Coşkusu Tüm Mersin’i Sardı
19 Mayıs Coşkusu Mersin Büyükşehir İle Zirveye Ulaştı, ‘Mabel Matiz’ Ve ‘Manuş Baba’ Konserleri İle Mersin’i 19 Mayıs Coşkusu Sardı
Tarsus Kültür Park Çocuk Sesleri İle Renkledi, Büyükşehir Bir Dizi Etkinlikle Özel Çocukları Mutlu Etti
Mersin Büyükşehir MERCEK’te İşaret Dili Kursu Başlattı
Mersin Tarsus'ta Yeni Kurulan Tarsuslu Motorlu Kadınlar Kulübü, İlk Etkinliğini Gençlik Kampı’nda Gerçekleştirdi
Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke ve Beraberindeki Heyet TOBB'un 80'inci Genel Kuruluna Katıldı
Gençlik Ve Spor Bayramı’nın Coşkusu 3. Gününde Son Sürat Devam Etti, Gençler Büyükşehir’le Kendi Bayramlarını Doyasıya Yaşıyor
MESKİ, Özel Gereksinimli Öğrencileri Unutmadı, MESKİ’nin Eğitimleri İle Engeller Aşılıyor

Mersin Haber ,Mersin