Mersin Baro Başkanı Yeşilboğaz: “Duyarlılık ve Harekete Geçmek İlk Adımdır”

Mersin Baro Başkanı AvBilgin Yeşilboğaz, Çağ Üniversitesi Rektörü Prof.

07 Ağustos 2018 Salı, 15:20
Mersin Baro Başkanı Yeşilboğaz: “Duyarlılık ve Harekete Geçmek İlk Adımdır”
-

Mersin Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünal Ay’ı ziyaret etti. Ziyarette, Mersin Barosu ile Çağ Üniversitesi arasında devam eden işbirliği protokolü kapsamında, eğitim ve sosyal konularda yeni atılacak adımlar hakkında fikir alışverişi yapıldı. Toplumsal sorunların çözümünün ilk adımının, duyarlılık gösterip harekete geçmek olduğuna vurgu yapan Baro Bşk. Bilgin Yeşilboğaz, “Çevreye ve topluma karşı sorumluluk bilincimizle, ortak projelerde yer almaya hazırız” dedi.
Konuşmasında üniversitelerin, sivil toplum kuruluşlarının toplumun can damarı olduğunu ifade eden Mersin Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, yeni dönemde toplumun insan hakları, çocuk hakları, kadın hakları, hayvan hakları, tüketici hakları, avukat hakları, bilişim suçları, çocuk istismarı, çocuk işçiliği, kadına yönelik şiddet, uyuşturucu madde kullanımı, sağlık hukuku, fikir ve sanat eserleri hukuku gibi hukuki, bilimsel ve diğer konularda toplumda farkındalık ve bilinç oluşturulması, topluma haklarının öğretilmesinin sağlanması ve sahip oldukları haklarının kullanılması konusunda toplumun bilinçlenmesinin sağlanmasına yönelik ortak çalışmalar yapılmasının kararlaştırıldığını söyledi.
“ORTAK PROJELERDE YER ALMAYA HAZIRIZ”
Baro Bşk. Bilgin Yeşilboğaz, “Mersin Barosu avukatlarına, Çağ Üniversitesi akademisyenlerine, öğrencilerine ve topluma yönelik yerel, ulusal ve uluslararası kuruluşlarla ortak projelerin birlikte geliştirilmesi, bunların Mersin ve tüm ilçelerinde uygulamaya konulmalarının sağlanması, diğer kamu kurum ve kuruluşları tarafından sürdürülen bilimsel, sosyal, eğitsel ve diğer konularda yeni projelerde birlikte hareket etmekten büyük mutluluk duyarız. Toplumsal sorunların çözümünün ilk adımı duyarlılık gösterip harekete geçmektir. Mersin Barosu olarak, çevreye ve topluma karşı sorumluluk bilincimizle, ortak projelerde yer almaya hazırız” diye konuştu.
Meslek örgütü olmasının yanı sıra, etkin ve güvenilir bir sivil toplum örgütü olan Mersin Barosu ile ortak projelerde yer almanın toplum için önemli olduğunu dile getiren Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünal Ay, Çağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunlarının staj dönemlerinde staj yeri bulma konusunda Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz’dan destek istedi. Baro Bşk. Bilgin Yeşilboğaz ise, staj döneminde meslektaşlarının her türlü sorunlarının çözümüne destek olacaklarını belirterek, öğrencilerin üniversitede almış oldukları teorik bilgilerini, baronun staj eğitimlerinde uygulamalı derslerle pekiştirme fırsatı bulacaklarını söyledi.
Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz’ı ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünal Ay, kendisine yeni görevinin hayırlı olmasını dileyerek çalışmalarında başarılar diledi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”

Mersin Haber ,Mersin