Mersin Akdeniz’de 3 Metruk Bina Daha Yıkıldı

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, harabeye dönüştüğü için çökme riski taşıyan, vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit eden terk edilmiş 3 metruk binanın daha yıkımını gerçekleştirdi.

27 Kasım 2018 Salı, 14:11
Mersin Akdeniz’de 3 Metruk Bina Daha Yıkıldı
-

Akdeniz ilçesinde bulunan ve sahipleri tarafından terk edildiği için zamanla harabeye dönüşerek çökme riski taşıyan, vatandaşların can ve mal güvenliği açısından riskler yaratan metruk yapıların yıkım çalışmaları devam ediyor.
Muhtarlar ve mahalle sakinlerinin şikâyet ve talebinin yanı sıra, teknik ekiplerin de sahadaki incelemeleri sonucu; Bahçe Mahallesi 4608; Nusratiye Mahallesi 5010 ile Karacailyas Mahallesi 73 Sokak’ta bulunan ve sahiplerince terk edildiği için harabeye dönüşmüş yapılar, yasal yükümlülükler tamamlandıktan sonra Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından yıkıldı.
Ekipler, yıkım öncesi çevrede güvenlik önlemi aldı, yıkım sonucu ortaya çıkan tonlarca moloz ve atık da iş makineleri yardımıyla kamyonlara yüklenerek mahallelerden çıkarıldı. Yıkım çalışmalarını izleyen mahalle sakinleri ve muhtarlar, gösterilen duyarlılıktan ötürü Akdeniz Belediye Başkanı Pamuk ve Fen İşleri ekiplerine teşekkür eti.
Başkan Pamuk; “Önceliğimiz, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği”
Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, sahiplerince terk edildiği için zamanla harabeye dönüşen yapılarla ilgili vatandaşlar ve muhtarlardan yoğun şikâyet aldıklarının altını çizdi. Gelen taleplerin de en kısa sürede değerlendirildiğini kaydeden Başkan Pamuk, “Akdeniz Belediyesi olarak önceliğimiz, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği ile huzurunun sağlanması ve kent estetiğinin korunmasıdır.
Harabeye dönüşen bu tür metruk yapılar, kent estetiğini bozmasının yanı sıra, madde bağımlısı kişilerin kullandığı mekânlara da dönüştüğü için ayrıca toplumsal bir sorun haline gelmektedir. Özellikle bu tür metruk yapıları oyun alanına çeviren çocuklarımız, can güvenliği açısından ciddi tehlikelerle karşı karşıya gelmektedir. Bu yapılardan kaynaklı risk ve tehlikeler nedeniyle yıkım çalışmalarımız; Belediye Encümeni tarafından yasal işlemlerin tamamlanmasıyla birlikte olabilecek en kısa sürede fen işleri ekiplerimiz tarafından yerine getirilmektedir” şeklinde konuştu.
Akdeniz sakinleri; can ve mal güvenliği için tehlike yaratan metruk yapılarla ilgili şikâyet ve taleplerini; Teknik Hizmet Birimlerine ait (2387954) ve (2387955) numaralı telefonlar üzerinden Fen İşleri Müdürlüğü yetkililerine iletebilirler.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin