MDTO Yayınlarından Yeni Kitap: Türkiye’nin Beş Asırlık Lojistik Tıkanma Noktaları

Ticaret Bakanlığı Dış Ticaret Uzmanı Nuh Üstün tarafından kaleme alınan Türkiye’nin Beş Asırlık Lojistik Tıkanma Noktaları adlı çalışma, Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO) tarafından kitap haline getirildi.

21 Kasım 2018 Çarşamba, 14:08
MDTO Yayınlarından Yeni Kitap: Türkiye’nin Beş Asırlık Lojistik Tıkanma Noktaları
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Ticaret Bakanlığı Dış Ticaret Uzmanı Nuh Üstün tarafından kaleme alınan Türkiye’nin Beş Asırlık Lojistik Tıkanma Noktaları adlı çalışma, Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO) tarafından kitap haline getirildi.
Dış Ticaret Uzmanı Nuh Üstün’ün tezi, MDTO tarafından kitap haline getirildi. Türkiye’nin Beş Asırlık Lojistik Tıkanma Noktaları adlı çalışmada Türkiye için tarih boyunca değişmeyen deniz ve karayolu tıkanma noktaları tespit edilerek, söz konusu tıkanmalar iki farklı tarihsel dönem içerisinde karşılaştırmalı olarak inceleniyor. Tıkanmaların tarihsel arka planı ile mevcut durumunun ortaya konulduğu çalışmada söz konusu tıkanmaların Türk ihracatına etkileri de tartışılıyor.
Nuh Üstün’ün Ticaret Bakanlığı nezdinde de kabul görmüş çalışmasının son bölümünde tıkanmaların ne şekilde aşılabileceğine dair tartışmalar ve politika önerileri yer alıyor.
MDTO’nun yeni yayınına ilişkin değerlendirmede bulunan Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu, lojistiğin Türkiye’nin ekonomik kalkınma hedefleri ve dış ticaretteki rekabet gücü açısından stratejik öneme sahip sektörlerden biri olduğunu, ülkemizin lojistik açıdan yaşadığı sorunları tespit etmek ve problemli alanlara ışık tutmak üzere yapılan çalışmaların, büyük önem taşıdığına inandığını belirterek, “Bu amaçla hazırlanmış bir çalışmayı camiamızla paylaşmaktan büyük memnuniyet duyuyorum” ifadelerini kullandı.
Nuh Üstün Kimdir?
1990 yılında Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kelkit’te tamamladı. 2008 yılında Erzincan Anadolu Öğretmen Lisesi'nden mezun oldu. Lisans öğrenimini 2013 yılında ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde tamamladı. Halen ODTÜ’de Ortadoğu Araştırmaları bölümünde yüksek lisans eğitimine devam etmekte olup, bir kamu kurumunda uzman olarak çalışmaktadır. Yazarın 2013 yılında “Cemre” adlı bir romanı, 2015 yılından ise Gökkuşağının Bittiği Yer adlı şiir kitabı, 2017 yılında ise Ben Hiç Kimse isimli şiir kitabı yayınlanmıştır. Yazar ayrıca, Sadri Alışık Kültür Merkezi’nde altı ay oyunculuk eğitimi almıştır.
Kitabın Künyesi
Adı :Türkiye’nin Beş Asırlık Lojistik Tıkanma Noktaları
Yazar : Nuh Üstün
ISBN :978-605-137-695-0
Yayın Tarihi : Ekim 2018
Yayınlayan : Mersin Deniz Ticaret Odası
MDTO Yayınlarından Yeni Kitap: Türkiye’nin Beş Asırlık Lojistik Tıkanma Noktaları

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti

Mersin Haber ,Mersin