Mantar Yetiştiriciliği Kursunda İlk Hasadı Yapıldı

Tarsus Belediye tesislerinde kurulan mantar atölyesinde ilk istiridye mantarı hasadı yapıldı.

22 Kasım 2018 Perşembe, 10:46
Mantar Yetiştiriciliği Kursunda İlk Hasadı Yapıldı
-

Tarsus Belediye tesislerinde kurulan mantar atölyesinde ilk istiridye mantarı hasadı yapıldı.
Tarsus Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen kültür mantarı yetiştiriciliği kursunda ilk hasat gerçekleştirildi.

Çukurova’da tarım sektörüyle ilgilenen girişimcilere yeni iş imkanı sağlayan İstiridye mantarı kursunun hasadını Belediye Tesislerinde bulunan Mantar Atölyesinde, Tarsus Belediye Meclis Üyesi Ali Şimşek, Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Muhammet Gül, Sosyal İşler Müdürü Hakan Uyan, Kurs hocası Sibel Güvençli ve kursiyerler birlikte yaptı.

Belediye Başkanı Şevket Can, İstiridye mantarı kursu sayesinde yerel yönetim olarak ihtiyacı olan vatandaşların iş sahibi olmalarını sağladıklarını, bu konuda her türlü özveriyi ve gerekli olan desteği verdiklerini söyledi.
Başkan Can, “M.E.B onaylı Uluslararası geçerliliği olan sertifika veren kursumuz, yeni girişimcilere büyük bir iş imkanı sağlamaktadır. Üretilen mantarların sağlık açısından önemi büyük olmakla beraber; iş imkanı olarak geniş bir pazara sahiptir. Kursumuzda teorik olarak verilen bilgilerin yanı sıra uygulamalı olarak da eğitim verilmektedir. Belediyemiz ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle her sene belediye tesisinde bulunan mantar atölyesinde ortalama 5 kurs açıyoruz. Kursiyerler mantar yetiştirme tekniğini uygulamalı olarak öğrenmeleri sağlanıyor. Kurslardan ücretsiz yararlanan kursiyerler, 1 ay, 88 saatlik eğitimden sonra meslek öğreniyorlar. Kurs sonunda başarılı olan kursiyerlere Milli Eğitim onaylı sertifika veriyoruz. Vatandaşlarımız bu sayede hem meslek öğreniyor, hem de ekonomilerine katkı sağlıyorlar. Mantar yetiştiriciliği kursu tüm yıl boyunca başvuru kabul etmekte olup, Vatandaşlarımız Tarsus Belediyesi Meslek Edindirme Merkezinden, 0324 627 00 23 no’lu irtibat hattından ve Tarsus Halk Eğitim Merkezinden gerekli bilgileri alarak başvuru yapabilirler. Kurslarını başarıyla tamamlayan hemşerilerimize başarılarının devamını diliyorum” ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin