Kentsel Tasarım Projesi Uygulandı, İşte Mezitli Sahilinin Son Hali

Bugün itibariyle yüzde 95’i tamamlanan ve peyzaj çalışmalarının devam ettiği Mezitli Sahil Projesi, Mersinli vatandaşların kullanımına açılmak için gün sayıyor.

25 Şubat 2018 Pazar, 12:49
Kentsel Tasarım Projesi Uygulandı, İşte Mezitli Sahilinin Son Hali
-

Mezitli Sahili Kentsel Tasarım Projesi’nde Sona Gelindi
Hayata geçirdiği kentsel tasarım çalışmaları ile ödüller alan Büyükşehir Belediyesi’nin ödüllü sahil düzenleme projesi olan Mezitli Sahil Alanında Kentsel Tasarım Projesi’nde sona gelindi.
Yüzde 95’i tamamlanan ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından peyzaj çalışmalarının devam ettiği Mezitli Sahil Projesi, Mersinli vatandaşların kullanımına açılmak için gün sayıyor.
Turizmi geliştirme hedefleri doğrultusunda sahilleri nitelikli hale getirmek, vatandaşların kullanımına sunmak ve Mersin’i nezih bir kent haline getirmek için emek harcayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mezitli Sahil Projesi ile Mersinlilere kaliteli yaşam alanı sunuyor.
Sahil kullanım kültürünü destekleyecek şekilde mekân kalitesinin artırılması ve yeni aktiviteler ile sahil kullanımının desteklenmesi için projede yer verilen 2 tenis kortu, 2 voleybol sahası, 2 basketbol sahası, 2 kilometre uzunluğunda yürüyüş yolu bandı, 2 kilometre uzunluğunda bisiklet yolu, kondisyon alanı, çocukların eğlenebileceği oyun alanları, engelli çocuk oyun alanları, gençler için kaykay pisti, uçurtma çayırı ve her yaştan Mersinli için etkinlik meydanları, restoranlar ve balıkçılar için 2 adet balıkçı iskelesi tamamlandı.
Mersin sahillerini atıl görünümünden kurtaran Büyükşehir Belediyesi, 80 bin metrekare alana inşa ettiği proje içerisinde yer alan sosyal ve yeşil alanlarla doğal bir doku oluşturdu. Mezitli sahilinin cazibesini artıracak projede, spor yapmayı sevenler için inşa edilen tuvalet, duş ve  soyunma kabinini içinde barındıran hizmet binası ve 11 adet seyir terası da tamamlanırken, peyzaj çalışmalarının tamamlanması için çalışmalar hızla devam ediyor.
Mezitli’yi cazibe noktası haline getirecek Sahil Alanında Kentsel Tasarım Projesi en kısa sürede tamamlanacak ve vatandaşların sosyal ihtiyaçlarına cevap verecek ayrıcalıklı bir alan olacak.
Kentsel Tasarım Projesi Uygulandı, İşte Mezitli Sahilinin Son Hali
Kentsel Tasarım Projesi Uygulandı, İşte Mezitli Sahilinin Son Hali
Kentsel Tasarım Projesi Uygulandı, İşte Mezitli Sahilinin Son Hali
Kentsel Tasarım Projesi Uygulandı, İşte Mezitli Sahilinin Son Hali

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Sido 187
11:43
27 Şubat 2018 Salı
yemedi degilmi önce yazdigimi yayimlamak...Korkaklar...zaten hep böyle sakliyorsunuz gercekleri...
31.145.77.66
Sido 187
09:26
27 Şubat 2018 Salı
Igrenc olmus...Eski hali cok güzeldi...simdi her gelen kafasina göre oralari yikip yenidenmi yaptiracak kafasina göre...eski hali harikaydi...simdi hicbirseye benzemiyor...bombos gibi duruyor...ve ayriyetten karsi yol tarafinida beton yiginina cevirdi sayin herkimse basta olan vatandas...güzelim son yesiliklerde gidiyor...ayip yazik...ha birde heryere kendi resmini koymasanda olur...sunu yapiyoruz kendi resmini... bunu yapiyoruz kendi resmini...sen zaten o isleri yapmak icin bastasin...ilaki milletin Pasrasini harcayarak kendi reklamini yapmak zorunda degilsin...ama gercekten sahil tarafi cok kötü ve igrenc olmus...yalan yalnisla yiktiniz oralari hep...simdi bakalim bu yazdiklarim yayinlanacakmi yoksa bunu kontrol eden vatandas benim kadar t....limi yayimlamak icin...
31.145.77.66
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”

Mersin Haber ,Mersin