İçmesuyu Depolarının Bakım ve Onarım Çalışmalarına Devam Ediyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel  Müdürlüğü, Mersin genelinde vatandaşlara sağlıklı ve kaliteli içme suyu ulaştırmak amacıyla hizmet sınırları içerinde yer alan mahallelere içme suyu dağıtımı yapılan depoların bakım ve onarımlarına devam ediyor.

17 Haziran 2018 Pazar, 18:33
İçmesuyu Depolarının Bakım ve Onarım Çalışmalarına Devam Ediyor
-

Mersin Büyükşehir sınırları içerisinde yaklaşık 1100 içmesuyusu deposunun sahip olan MESKİ Genel Müdürlüğü, depoların onarımı ve teknolojik cihazların kullanılmasıyla birlikte enerji tasarrufu sağlamaya devam ediyor.
 
MESKİ İçmesuyu depolarının mevcut pompaları ile mekanik ekipmanların ve depoların genel bakım ve onarımının yanı sıra dış cephe ve çevre düzenlemesi yaparak, vatandaşlarımıza daha sağlıklı ve temiz içme suyu imkanı sağlandı. Mersin genelinde yaklaşık 1100 adet içmesuyu deposuna sahip olan MESKİ, Genel Müdürlüğü 2014 yılından ve 2017 yılı olmak üzere son dört yılda 377 adet 2018 yılının ilk dört ayında 10 adet olmak üzere 388 adet içmesuyu deposu rehabilite iyileştirme çalışmasını tamamladı. Bunun yanısıra  45 adet depo/terfi istasyonu inşa etti. Çalışmalar yapılırken, depo sahası düzenlenenirken depoların yalıtım, fayans döşeme, vana ve boru değişimi gerçekleştirildi. Depoların dış yüzeyi de su kayıplarının önlenmesi amacıyla sızdırmazlık özelliğine sahip izolasyon malzemesiyle kaplanarak vatandaşlarımız daha sağlıklı içmesuyuna MESKİ’nin yatırımı ile kavuştu. Çalışmalar sonunda içme suyu depoları belirli bir standarda uygun, sağlıklı ve güvenli hale geldi.
 
“4 yılda  4 ayda 388  depo rehabilite  edilirken 45 adet depo/terfi  inşa ettik”
2014’ten günümüze kadar il genelinde 45 adet depo inşa eden MESKİ, depolarda gerekli temizlik, bakım, tamirat ve dezenfeksiyon işlemlerini de düzenli olarak gerçekleştiriyor. Türkiye’nin en temiz, en güvenilir, en kaliteli suyunu vatandaşlarımızın musluklarına ulaştırıyoruz
İçmesuyu depoları yenilenen  mahalle muhtarları, “Mahallelerimizin içmesuyu deposunda ilk defa bu kadar kapsamlı bir çalışma yapıldı. Önceden depomuzun yanına yaklaşılacak tarafı yoktu. Şimdi temizlendi, boyandı. Yapılan yatırım ile mahallelerimiz daha sağlıklı ve kesintisiz içmesuyuna kavuştuk. Başta Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz ve MESKİ yetkililerine bütün çalışanlara teşekkür ediyoruz” diye konuştular.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı

Mersin Haber ,Mersin