Hemşirelik Meslek Yüksek Okulu Öğrencilerine "Kadına Şiddet" Anlatıldı

Baydar, "Kadın Hakları Merkezimiz, Gönüllü Danışmanlık Hizmeti Vermektedir"

23 Şubat 2018 Cuma, 16:18
Hemşirelik Meslek Yüksek Okulu Öğrencilerine "Kadına Şiddet" Anlatıldı
-

Mersin Üniversitesi Hemşirelik Meslek Yüksekokulu öğrencileri ‘kadına şiddet’ konulu okul ödevi hazırlamak amacıyla Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Ayfer Baydar’ı ziyaret etti.
Öğrenciler, Av. Ayfer Baydar ile ‘Kadına Şiddetin Önlenmesi ve Hukuksal Boyutu’ ile Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi’nin kuruluş amacı, görevleri ve çalışmaları hakkında röportaj yaparak bilgiler aldılar.
6284 Sayılı Kanun’dan sadece şiddet gören kadınların değil, çocukların, erkeklerin ve eşcinsellerin de kapsam dâhilinde olduğunun bilgisini veren Av. Ayfer Baydar,“6284 Sayılı Kanun’un amacı; şiddete uğrayan veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan kişileri ve en temel insan hakkı olan yaşam hakkını korumak, kadın cinayetlerinin son bulması için kurumlar arası iş birliğini sağlamak, şiddet uygulayan veya uygulama ihtimali bulunan kişileri rehabilite etmektir” dedi. 
"KADIN HAKLARI MERKEZİMİZ, GÖNÜLLÜ DANIŞMANLIK HİZMETİ VERMEKTEDİR"
Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi’nin şiddete maruz kalan, maddi durumu yetersiz olan kadınlara haklarını anlatmak ve haklarını kullanmalarına yardımcı olmak için hukuki açıdan gönüllü danışmanlık hizmeti verdiğini kaydeden Av. Ayfer Baydar, “Kamu kurumlarıyla ve sivil toplum örgütleriyle ortak hareket ederek karşılaşılan sorunlarına çözüm arayışlarına girmekte, eğitim ve bilgilendirme çalışmaları yapmaktadır. Kadın cinayetlerinde ve şiddet olaylarında kadınlarımızın yanında yer almakta,  açılan davalarda davaya müdahil, gözlemci  olarak katılmakta ve davayı sonuna kadar takip ederek failin en ağır şekilde cezalandırılması için elinden geleni var gücüyle yapmaktadır. Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi olarak, 48 kayıtlı avukatı ile kadınların mücadelesinde kamuoyu desteği sağlamaları için Mersin’de yaşayan kadınlarımızın yanında yer almaktadır. 24 kadın avukatımız nöbet listesi dâhilinde danışmanlık hizmeti vermektedir. İlçe örgütlenmeleri ile ilçelerde farklı meslektaşlarımız desteğini sürdürmektedir. Merkeze müracaat eden kadınlara talepleri gözetilerek olay örgüleri tespit edilip, en acil uygulanması gereken tedbirler alınmaktadır. Gizlilik kararları ve koruma talepleri hukuki yardımında bulunulmaktadır. Mersin Barosu Adli Yardım Bürosu, maddi durumu yetersiz kadınlarımıza boşanma davalarında ücretsiz avukatlık hizmeti vermektedir” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin