Facebook'tan İşletmelere, Satış ve Müşteri Memnuniyetini Artıracak Yılbaşı Önerileri

Yakalaşan yılbaşı için Facebook, işletme sayfaları için bir dizi öneride bulundu. Müşteri memnuniyeti ve satışların artması amacıyla, işletme profili kullanıcıların yapması gerekenleri listeledi.

30 Ekim 2018 Salı, 09:12
G: 30.10.2018 - 09:27
Facebook'tan İşletmelere, Satış ve Müşteri Memnuniyetini Artıracak Yılbaşı Önerileri
-

Milyonlarca kişisel ve işletme hesaplarının bulunduğu Facebook Sosyal Medya ağı, her geçen gün kendini geliştirmeye devam ederken, kullanıcılara da zaman zaman önemli dönemlerde tüyolar veriyor. Dünya genelinde Milyarlarca kullanıcısı bulunan Facebook'un 2019 Yıl başı dönemi için yayınladığı bir çok işletme için hayati önem arz eden, Facebook Business bölümünde yer alan Yılbaşı Merkezi 2018 öneriler ise şu şekilde;

İşletmenize ait bilgileri güncelleyin
Yılbaşı için alışveriş yapan müşteriler işletmeniz hakkında daha fazla bilgi almak isteyecektir (çalışma saatleri, işletme adresi gibi). Bu, Facebook Sayfanızdaki profilinizin güncel olduğundan emin olmak üzere Sayfanızı gözden geçirmek için harika bir zaman. Bu bilgilerin Sayfanızda hazır bulunması insanların Facebook'ta işletmenizi aramasını ve bulmasını kolaylaştırabilir.

Sayfanızın içeriklerini güncelleme
Sayfanızı yılbaşı için hazırlarken fotoğraflar, tavsiyeler veya menü gibi içeriklerinizi yenilemek iyi bir fikirdir. Böylece, ziyaretçiler Sayfanıza geldiğinde işletmenizin en güncel halini görmüş olurlar.

Yılbaşı yoğunluğu için ilave personel alın
İşletmeniz yoğun yılbaşı dönemi için üretimini artırırken daha fazla çalışan işe almanız gerekebilir. Geniş bir aday havuzuna, halihazırda zaman geçirdikleri yer olan Facebook'ta erişmek için bir iş ilanı oluşturun. İş ilanınız, hem işletme Sayfanızda hem de İşler yer işaretinde görünecektir.

Düzenli olun ve önceden planlama yapın
Facebook Sayfanızda aktif olmak (gönderiler oluşturmak, fotoğraflar yüklemek, etkinlikler oluşturmak), özellikle yılbaşı döneminde hayranlarınızı ve müşterileri işletmenize çekmeye yardımcı olabilir. Yılbaşı dönemi yoğun olabileceğinden, mümkün olduğunca düzenli olmanız ve önceden plan yapmanız faydalı olacaktır.

Müşterilerin Dikkatini Çekme
Gönderinizde yılbaşı ürünlerini sergileyin
Özellikle bir vitrininiz yoksa veya insanların mağazanızı ziyaret etmesini sağlamakta zorluk yaşıyorsanız, müşterilerin ürün veya hizmetlerinizi göz önünde bulundurmasını nasıl sağlarsınız? Ürün ve hizmetlerinizi müşterilerinize sergilemenin bir yolu gönderileri kullanmaktır. Ürün ve hizmetlerinizi içeren gönderiler oluşturmak kolaydır ve önceden çok fazla bir planlama gerektirmez.

Sayfa Hikayeleri ile daha derin bağlantılar kurun
Bu yılbaşı döneminde işletmenizi farklılaştırmanın yollarından biri Sayfa Hikayelerini kullanmaktır. Hikayeler ile, fotoğraf ve kısa videoları sürükleyici, tam ekran bir deneyimde paylaşabilirsiniz. Hikayeler insanlarla daha sık, özgün ve rahat bir şekilde etkileşim kurmanın harika bir yoludur.

Bir yılbaşı etkinliği planlayın
İster bir indirim, ister parti, ister başka bir amaç için olsun, bir yılbaşı etkinliği insanlarla gerçek hayatta bağlantı kurmanız ve işletmenizi ziyaret etmelerini sağlamanız için harika olabilir. Facebook Etkinlikleri, insanların halihazırda zamanlarını geçirdiği ve yapacak bir şeyler aradığı yer olan Facebook'ta etkinliğinizin tanıtımını yapmanızı kolaylaştırır.

Yılbaşı fırsatlarınızın tanıtımını yapın
Yılbaşı döneminde satışları artırmanın bir yolu, ürünleriniz için bir indirim sunmaktır. Bir Facebook Teklifi oluşturarak müşterilerin sunduğunuz yılbaşı fırsatlarından haberdar olmasını sağlayabilirsiniz. Normal Facebook Sayfa gönderilerinin aksine teklifinizi kaydeden kişilere, teklifinizin süresi dolmadan önce otomatik hatırlatma bildirimleri gönderilerek teklifi kullanmaları hatırlatılır. Teklifler, internette ve mağazalarda kolayca kullanılabilir.

Akıllı telefonunuzla daha iyi fotoğraflar çekin
Fotoğraf ve videolar gönderilerinizin daha fazla dikkat çekmesine yardımcı olabilir. Büyüleyici fotoğraf ve videolar oluşturmak düşündüğünüzden daha kolaydır. Başlamak için tek ihtiyacınız olan şey mobil cihazınızdır. Akıllı telefonunuzla güzel, etkili fotoğraf ve videolar çekmeye yönelik ipuçlarımıza göz atın.

Müşterilerle Etkileşim Kurma
Yılbaşı ruhunu yaşatın

Yılbaşı sezonu, işletmelerin müşterileriyle daha kişisel bir düzeyde bağlantı kurabilmeleri için müthiş bir zamandır. İşletmenizin yılbaşı ruhunu göstermeniz, işletmenizin daha ilişkilendirilebilir ve cana yakın görünmesini sağlayabilir.
Müşterileri işletmenize mesaj göndermeye teşvik edin
Müşterilerinizle Messenger'da bire bir konuşmalar yapmak, onlarla ilişki kurmanın harika bir yoludur. Müşterilerinizle mesajlaşmanız, müşterilerin onları dinlediğinizi ve onlara önem verdiğinizi hissetmesini sağlar. Ayrıca müşteriler ürün veya hizmetleriniz hakkında daha fazla bilgi almak için işletmenize mesaj gönderebiliyorsa, işletmenizi ziyaret etme olasılıkları da daha yüksek olabilir.

Müşterilerinizle konuşmalarınızı kolayca yönetin
Yılbaşı dönemi boyunca müşterilerinizden ürün veya hizmetlerinizle ilgili çok sayıda mesaj alabilirsiniz. Hiçbir satış fırsatını kaçırmamanız için mesajlara yanıt vermeniz önemlidir. Müşterilerinize daha iyi hizmet sunmak için mesajları kolayca yönetmenize yardımcı olacak araçlarımız bulunuyor.

Topluluğunuza destek olun
Önemsediğiniz bir ortak hedef için para toplayarak fark yaratın ve topluluğunuzun takdirini kazanın. "Kâr Amacı Gütmeyen Kuruluşu Destekle" gönderisi oluşturarak Sayfanızda kolayca bir bağış kampanyası başlatabilirsiniz. Bir ortak hedef veya kuruluş seçip bir bağış yaptıktan sonra gönderiyi hayranlarınızla paylaşmanız yeterlidir.

Öğrenme ve Ayarlama
Hangi içeriklerin ilgi uyandırdığını anlayın

Ziyaretçilerinizin en çok hangi gönderilerle etkileşim kurduğunu öğrenmek için Sayfa İstatistiklerini kullanabilirsiniz. Bu bilmeniz, gelecekte ne tür içerik oluşturacağınızı belirlemenize yardımcı olabilir.

Hedef kitleniz hakkında bilgi edinin
Ayrıca, ne tür insanların Sayfanızı ziyaret ettiği ve etkileşime geçtiğiyle ilgili daha fazla bilgi almak isteyebilirsiniz. Bunu bilmek, hangi gönderileri öne çıkaracağınızı karar vermenize yardımcı olabilir. Sayfa İstatistikleri bu konuda da yardımcı olabilir.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı

Mersin Haber ,Mersin