ESNAFLARA  EĞİTİM  VERİLİYOR

TARSUS’TA KAHVECİ VE  BERBER ESNAFLARINA  EĞİTİM  VERİLDİ

22 Ekim 2016 Cumartesi, 22:45
 ESNAFLARA  EĞİTİM  VERİLİYOR
-

MERSİNHABER- Mersin’in de aralarında bulunduğu 8 pilot il’de başlatılan Esnaf ve Sanatkarların Uyum Yeteneklerinin Arttırılması (ADAPTESK) Projesi kapsamında Tarsus Kahveciler ve Eğlence Yerleri Odası ile Berberler ve Kuaförler Odası üyesi esnaflar eğitim ve danışmanlık hizmetinden faydalandı. Selçukhan-Ayala restoranda gerçekleşen programda eğitmen Vedat Kahyalar, esnaflara aydınlatıcı bilgiler sundu.
 
TESK tarafından yürütülen ADAPTESK Projesi, Avrupa Birliği ve TESK’in finansman desteği ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB Koordinasyon Dairesi Başkanlığı’nın sözleşme yöntemi ve koordinasyonunda hayata geçirildi.
 
Proje, 31 Temmuz 2015 tarihinden başladı ve 23 ay süresince Ankara, Bursa, Erzurum, Gaziantep, Manisa, Mersin, Ordu, Şanlıurfa il’lerinde yürütülmeye devam ediyor.
 
Esnaf ve sanatkarlar ile KOBİ’lerin ülkenin ekonomik gücünün büyük bölümünü oluşturdukları halde ekonomiye katkılarının az olması ve başta küreselleşme ve ekonomik krizlerin bunların üzerinde etkilerinin daha büyük ve yıkıcı olması temeline dayandırılan projede onbinlerce esnafa eğitim verilmesi hedefleniyor.

Tarsus’taki eğitim programına katılan Kahveciler ve Eğlence Yerleri Odası ile Berberler ve Kuaförler Odası üyesi esnaflara, ayrı ayrı yapılan iki eğitim programı ile “Müşteri Memnuniyeti” konu başlığıyla eğitim verildi.
 
Eğitmen Vedat Kahyalar, bir esnafın müşterisine nasıl hitap etmesi gerektiği konusunda detaylı bilgiler vererek, “Müşteriye güler yüzlü yaklaşmak her zaman fayda sağlar. Sürekli gelen bir müşterinize ismiyle hitap etmek çok önemli. Bu durum müşteriyi tutma ve tekrar gelmesini sağlama açısından oldukça önemlidir” dedi.
 
Mersin Esnaf Odaları Birliği Başkanı Talat Dinçer, Kahveciler ve Eğlence Yerleri Odası Başkanı Halil Şekerci, Berberler Odası Başkanı Alper Deniz, Mersin Kahveciler Odası Başkanı Nihat Dağdelen  ve Bakkallar-Bayiler Odası Başkanı Erdoğan Yalçın’ın da katıldığı program sonunda esnaflara katılım sertifikası ve çeşitli armağanlar verildi.
 
Burada konuşan Mersin Esnaf Odaları Birliği Başkanı Talat Dinçer, esnafların yararına olacak yasaların çıkması ve yeni düzenlemelerin gelmesi adına çabalarının devam ettiğini kaydetti.
Uzun yıllardır mücadele etmelerine rağmen kent merkezlerinde bulunan AVM’lerin esnaflara büyük zararlar verdiğinin altını çizen Başkan Talat Dinçer, “Bugün Avrupa’da AVM’ler şehir dışlarında kurulurken, maalesef bizde getirilip tam kentin ortasında açılıyor. Bu durum esnaflarımıza büyük zararlar veriyor” dedi.
 
 
Kahveciler ve Eğlence Yerleri Odası Başkanı Halil Şekerci ise oda olarak esnaflarını güncel konulardan haberdar edebilme adına bu tip eğitim programına dahil olduklarını söyledi.
 
Başkan Şekerci, “Esnaf olarak bizlerin yükü maalesef her geçen gün artıyor. Ekonominin temel taşı olan esnafların ayakta durması çok önemli. Bu noktada “biz esnaflar olarak ne yapıyoruz?” düşüncesini ön planda tutulması ayrı bir öneme sahip. İşte bu noktada bu projenin çok önemli olduğuna inanıyorum” dedi. Başkan Şekerci, projenin hayata geçmesinde emeği geçen herkese ve katılım gösteren üyelerine teşekkürlerini iletti.
 
Tarsus Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Alper Deniz’de “İletişim araçlarının yaygınlaşması, teknolojinin baş döndürücü bir hızla ilerlemesi, toplumsal yaşamın ve beklentilerinde hızla değişmesine neden oluyor. Berber ve kuaförlük mesleği de değişen teknoloji ile her dönem yenilenme ihtiyacı hisseden bir sektör haline geldi. ADAPTESK programının ayrıntılı incelendiğinde ne kadar verimli bir şey olduğu görülecektir. Oda olarak, Türkiye’de Mersin’in de bulunduğu sadece 8 il’de bu programının uygulanacağını duyar duymaz hemen harekete geçtik ve eğitmenlerimizi Tarsus’a davet ederek sizlerle buluşturduk. Ben de bu proje de emek harcayan herkese çok çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.YKB
 
 
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi

Mersin Haber ,Mersin