Erdemli Belediyesi Kurban Bayramına Hazır

Erdemli Belediyesi Kurban bayramı hazırlıklarını tamamladı.

16 Ağustos 2018 Perşembe, 17:00
Erdemli Belediyesi Kurban Bayramına Hazır
-

Erdemli Belediyesi Kurban bayramı hazırlıklarını tamamladı. Vatandaşların rahat bir bayram geçirebilmesi için her türlü tedbirin alındığını dile getiren Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, yaşanabilecek olası bir sorunda Erdemli Belediyesi'nin bayram boyunca her gün 24 saat görevi başında olacağını bildirdi. Başkan Tollu, ayrıca tüm vatandaşların bayramını tebrik etti.
Erdemli Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre; vatandaşların Kurban Bayramını rahat bir şekilde geçirebilmeleri için Erdemli genelinde her türlü tedbirin alındığı kaydedildi. Erdemli Kocaköy Şaar bölgesinde yapılan yeni hayvan pazarında kurban satışlarının gerçekleştirileceği bildirilen açıklamada, ayrıca kurban kesim yerleri konusunda da vatandaşa ücretsiz hijyen ve kesim eğitimi de verildiği dile getirildi.
HER TÜRLÜ TEDBİR ALINDI
Özellikle çevre kirliliği ve temizlik konusunda son derece hassas olduklarını dile getiren Başkan Tollu, kesim yerleri haricinde kesime izin verilmeyeceğini, kurban atıklarını gelişigüzel atılmasına müsaade edilmeyeceğini ve bu konuda kontrollerin belediye ekiplerince bayram boyunca yapılacağının altını çizdi. Kurban satış yerleri haricinde de başka yerlerde satış yerlerinin de yasak olduğunu belirten Tollu, mevcut satış ve kesim yerlerinde ise vatandaşlar için su, wc gibi ihtiyaçlarını karşılanabilecek seyyar donatıların kurulduğunu kaydetti. Büyükşehir yasası sonrası Erdemli’ye bağlanan mahallelerde de gerekli tedbirlerin alındığını ifade eden Tollu, ayrıca gıda satışı yapan yerlerde de denetimlerin bayram sonuna kadar arttırılarak devam edeceğini vurguladı. Kurban satış kesim işlerinin yeni hayvan pazarında yapılacağını bildiren Tollu, eski kurban satışı yapılan alanda kesimlerin yapılamayacağına vurgu yaptı.
ERDEMLİ BELEDİYESİ BAYRAMDA 24 SAAT GÖREV YAPACAK
Belediye ekiplerinin bayram boyunca 24 saat görevi başında olacağını ifade eden Tollu, vatandaşların rahat ve huzurlu bir bayram geçirmeleri amacı ile her türlü tedbiri aldıklarını vurgularken, olası bir sorun ya da öneri durumunda vatandaşların, Erdemli Belediyesi’ne ait 444 0 5 609 ve 515 1858 numaralı iletişim merkezinden 24 saat boyunca ulaşabileceklerinin altını çizdi.
TOLLU: BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN
Açıklamasının sonunda ülkemizin içerisinde bulunduğu bu zor dönemde tüm vatandaşların bayramını kutladığını dile getiren Tollu, ''bayramlar birlik ve beraberlik adına son derece mühim günlerdir ve bu insanlık için kardeşçe yaşayabilmek adına bir fırsattır. Bulunduğumuz bu güzel coğrafyada derin kültürel zenginliklerimizin ve manevi değerlerimizin kazandırdığı dayanışma ruhu bizim en büyük enerji kaynağımızdır. Birlik beraberlik, kardeşlik ve hoşgörü duygularının yoğunluk kazandığı bayramlarda daha belirgin bir biçimde ortaya çıkmaktadır. İnanıyorum ki; Erdemli'mizin yarınları çok daha güzel olacak. Bayramı bayram kılan güzelliklerin paylaşıldıkça artacağına olan inancımızla, Türkiye’mizin, Erdemli'mizin ve tüm İslam aleminin mübarek kurban bayramını kutlar, sağlık ve esenlikler dilerken, hemşerilerimizin, esnaf, tüccar, çiftçi ve sanayicilerimizin Kurban Bayramının huzur dolu günlerin tüm insanlık için barışa, sevgiye ve kardeşliğe vesile olmasını diliyorum'' dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin