Dosteli Market Zinciri Tarsus’ta

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi Mersinli vatandaşlar için hizmete sunduğu Dosteli Market’in Tarsus şubesini açıyor.

21 Şubat 2018 Çarşamba, 12:57
Dosteli Market Zinciri Tarsus’ta
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Sosyal belediyeciliğin gereği olarak dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara temel ihtiyaçları olan, gıda, giyim ve temizlik malzemesi temini sağlayan Dosteli Market adım adım ilçelere yayılıyor. Kısa süre önce Silifke’de açtığı Dosteli Market ile zincirinin sayısını 4’e çıkaran Büyükşehir Belediyesi Tarsus’a açacağı yeni şube ile Dosteli Market’in sayısını 5’e çıkarıyor.
Ürünlerin raflarda hazır bir şekilde yerini aldığı ve vatandaşların kullanımına hazır hale getirilen Tarsus Dosteli Market bu hafta içinde açılacak.
Mersin Merkez, Erdemli, Silifke ve Anamur’daki şubeleri ile Mersinli vatandaşlara yardım elini uzatan Büyükşehir Belediyesi toplamda 15 bin 604 vatandaşın hayatına dokunarak, aile bütçelerine destek oldu. 
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yardımlaşma ve dayanışmayı arttırmak, yoksulluğun azalması, toplumsal barış ve hoşgörüyü arttırmak adına geliştirdiği projelerden yalnızca biri olan  “Dosteli Market" projesi, Tarsus’ta açılacak olan şubesi ile yaklaşık 20 bini vatandaşın bütçesine katkı sağlamış olacak. Tarsus Şehitkerim Mahallesi Adana Bulvarı’nda hizmete açılacak olan Dosteli Market bu hafta içinde vatandaşların kullanımına açılacak.
Gülnar İlçesine Dosteli Market Müjdesi
Mersin’de herhangi bir Sosyal Güvenlik kurumuna tabi olmayan vatandaşlara gıda ve giyim yardımında bulunan Dosteli Market’in 6. şubesi de yolda.
Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerde ihtiyaç sahibi ailelerin popülâsyonuna göre belirlenen yerlerde açacağı Dosteli Marketin Gülnar şubesi için çalışmaların devam ettiğini belirten yetkililer Gülnar’da Dosteli Marketin Mart ayının sonunda açılacağını da belirtti.
Dosteli Marketten Kimler yararlanabiliyor?
Dosteli Market’ten, Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na başvuran ve dar gelirli olduğu tespit edilen vatandaşlar yararlanabiliyor. Dar gelirli vatandaşların adlarına verilen ve her ay düzenli olarak 200 puanın yükleneceği Mersin Kart ile rahatça alışveriş yapacak olan vatandaşlar, isteklerine göre ister bir seferde, isterlerse ayın farklı günlerinde ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Ürünlerin para ile değil puan sistemi ile satışa sunulduğu Dosteli Market’te vatandaşların aldıkları ve farklı puanlara sahip olan ürünler kartlarından düşülerek puanlar market kasasında birikiyor. İhtiyaç sahibi ailelerin, gönül rahatlığı ile alışveriş yapabileceği ve aile bütçesine katkı sağlayabileceği Dosteli Markete bağış yapmak isteyen vatandaşlar bağışta bulunabiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti

Mersin Haber ,Mersin