CHP'li Seçer: Amacımız Yatırımcı Belediyecilik

Mersin Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı CHP’li Vahap Seçer, Türkiye ortalamasının üzerine çıkan Mersin’deki işsizlik konusunda fark yaratacak bir açıklama yaptı.

06 Kasım 2018 Salı, 11:26
CHP'li Seçer: Amacımız Yatırımcı Belediyecilik
-

Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesi halinde “yatırımcı belediyecilik” anlayışıyla hareket edeceklerini söyleyen Seçer, insanı temel alan, toplumsal refahı artırmayı hedefleyen sosyal kalkınma anlayışıyla Mersin’i ayağa kaldırmak istediklerini söyledi.
Seçer, Mersin’inözellikle tarım gibi turizm gibi ‘bacasız fabrika’ niteliğindeki sektörlerde çok önemli potansiyellere sahip olduğunu, kendisinin de iş dünyasından gelen bir kişi olarak iş ve işsizlik konusunu bildiğini belirtti. Seçer, “Yatırım yaparsak, yatırım yapılacak ortamları iyileştirebilirsekbiz bu sorunu aşabiliriz. Çünkü Mersin, daha çok yatırımı, daha çok istihdamı hak ediyor. Biz de bunu yapabilecek bilgi birikimine sahibiz” dedi.
MERSİN/
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adı öne çıkan Vahap Seçer, katıldığı radyo programında kent yönetimi ve projelerine ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Sokak röportajlarıyla desteklenen programda Mersinli hemşehrilerinden gelen soruları da yanıtlayan Seçer, Mersin’in en önemli sorunlarının başında gelen işsizlik konusundaki sorulara samimi cevaplar verdi.
MERSİN’İ CAZİBE MERKEZİ YAPACAĞIZ
Mersin’in geneline yayılan ve özellikle genç işsizliği çok önemsediğini, bu sorunu çözmek için projeler geliştirdiklerini anlatan Seçer, kenti cazibe merkezi haline dönüştürmeyi, özellikle ekonomik ve sosyal sorunları büyük ölçüde iyileştirip toplumsal refahı artırmayı hedeflediklerini anlattı. Kentte refah düzeyinin arttırılıp, yaşam koşullarının geliştirilmesi konusunda yerel yöneticilere çok büyük sorumluluk ve görevler düştüğünü belirten Seçer, insanı temel alan, toplumsal refahı artırmayı hedefleyen sosyal kalkınma anlayışıyla Mersin’i ayağa kaldırmak istediğini söyledi. Seçer, “Bu doğrultuda ekonomik ve sosyal yatırımları gerçekleştirmek, vatandaşlarımızın hizmetlerden eksiksiz yararlanmalarını sağlamak üzere Mersin’i bir refah toplumu haline dönüştürmek istiyorum. Bunun yolu da bir cazibe merkezi haline gelen Mersin’de daha çok yatırımdan geçiyor” diyen Seçer, konuşmasını şöyle sürdürdü:
YATIRIM ÜSSÜ YAPMAK İSTİYORUM
“Mersin’i refah kenti yapmamız için, yeni iş sahaları oluşturmamız, insanlarımızın çalışabileceği,üretebileceği yatırımların altına imzamızı atmamız lazım. Mersin’in önemli potansiyelleri var, bunları biliyoruz. Potansiyelimiz var, ancak değerlendirmemiz de lazım. Kentimizde, tarım, lojistik, turizm ve sanayi yatırımlarının yapılması lazım. Ben, eğer Allah nasip eder de belediye başkanı olursam, yerel yönetimyetkim dahilinde, hatta yetkilerimi de zorlayarak öncelikli önem vereceğim konu Mersin’e yatırımlarıçekmek olacaktır. Çünkü ben, iş dünyasından gelmiş bir siyasetçi olarak üretim nedir, üretim yapmanın koşulları nelerdir? İşsizlik nedir, işsizliği azaltmanın, bu sosyal sorunu ortadan kaldırmanın yolları nelerdir hepsini bilen bir insanım. Bu durum, benim için bir avantaj olduğu kadar, yönetmek istediğim Mersin için de bir avantaj olacaktır. Mersin’i yatırım üssü yapmak için Mersin’in özellikle iyi yetişmiş, genç beyinlerinin başka illerde iş olanaklarını aramalarının yerine, doğdukları kente hizmet etmeleri için, insanların doğduğu kenti terk etmemesi için, başka kentlerdeki genç işsizlerin kentimize katma değer sağlamaları için daha çok yatırım konusunda her türlü gayretin içerisinde olacağım”
YATIRIMCI BELEDİYECİLİK MERSİN’İ GÜÇLENDİRECEK
Mersin’de özellikle tarım gibi turizm gibi “bacasız fabrika” niteliğindeki sektörlerde çok önemli potansiyellere sahip olduğunu, bu potansiyeledeğer ve önem verilmesi gerektiğinin altını çizen Seçer, “Yatırım yaparsak, yatırım yapılacak ortamları iyileştirebilirsek, yatırımcı bir belediyecilik anlayışını ortaya koyarsak, merkezi hükümetten de destek alırsak bu sorunu aşabiliriz. Ekonomik kriz ve benzeri gerekçelerle, hükümet bunu yapmak istemeyebilir. Ama bunu çözebilecek yolları bizim bulmamız lazım.Ya bir yol bulacağız; ya bir yol yapacağız.Çünkü, Mersin daha çok yatırımı, daha çok istihdamı hak ediyor. Biz de bunu yapabilecek bilgi birikimine sahibiz. Yatırımcı belediyecilik anlayışımız, Mersin’i daha güçlendirecektir”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti

Mersin Haber ,Mersin