Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi kentte belirlenen okulların öğrencileri, ‘Minikbüs Projesi’ kapsamında düzenlenen gezilerle hem eğleniyor, hem öğreniyor.

26 Mart 2024 Salı, 17:44
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Proje kapsamında dönem sonuna kadar 5 gezi noktasını ziyaret edecek öğrencilerin; kültür, sanat, spor gibi farklı branşlarda deneyim sahibi olması amaçlanıyor.
  
Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı öncülüğünde yürütülen ‘Minikbüs Projesi’ kapsamında belirlenen 16 okulun 6. sınıf öğrencileri, yıl boyuna kentte birçok noktada gerçekleştirilen gezilere dahil ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan protokol kapsamında, anlaşılan okullarla birlikte hafta içi 5 gün 5 farklı noktada geziler yapılıyor. Minikbüs Projesi ile dönem boyunca öğrenciler farklı etkinliklere katılarak, planlanan bütün yerleri görmüş olacak. Mart ayında 2. dönemi başlayan proje, Nisan ve Mayıs ayı boyunca devam edecek.
 
Projeyle, öğrencilerin dönem sonuna kadar kültür, sanat, spor gibi farklı branşlarda deneyim sahibi olması ve gelişimlerinin desteklenmesi amaçlanıyor. Bu kapsamda bir grup öğrenci Mersin merkezde sinemaya gidip, ardından Arkeoloji Müzesi’ni gezerken; diğer grupların öğrencileri de Tarsus Doğa Parkı, Macit Özcan Spor Kompleksi, Halkkent Engelsiz Yaşam Merkezi ve Silifke Gazi Çiftliği’ni gezme fırsatı buluyor.
 
Dinçer: “Amacımız, öğrencilerin farklı branşlarda deneyim sahibi olması”
Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’nde sosyal hizmet uzmanı olarak görev yapan Ceyda Dinçer, Minikbüs Projesi’nin 2. yılında olduklarını ifade ederek, “Ekim, Kasım, Aralık aylarını kapsayan 3 aylık bir programımızla, 4 bin 388 öğrencimize ulaşarak ilk dönemimizi bitirdik ve ikinci dönemimize başladık. Bizler şu anda Mersin merkezdeki gezimizdeyiz. Sinema gezimizi gerçekleştiriyoruz. Ardından Arkeoloji Müzesi’ne gideceğiz. Biz burayı gezerken, eş zamanlı olarak 4 farklı noktada etkinliklerimiz devam ediyor. Bir grup öğrencimiz Tarsus Doğa Parkı’nda hayvanat bahçemizi gezerken, bir grup öğrencimiz Macit Özcan Spor Kompleksi’nde sportif branşların tanıtımına yönelik aktivitelere dahil ediliyor. Yine bir grup öğrencimiz Halkkent Engelsiz Yaşam Merkezimizde farkındalık çalışmalarına ve eğitimlerine tabi tutulurken, bir grup öğrencimiz de Silifke ilçemizde yer alan Gazi Çiftliğimizi ve ören yerlerini ziyaret ediyor” dedi.
 
Projenin amacının çocuklara farklı alanlarda deneyim kazandırmak olduğunu belirten Dinçer, “Amacımız, programa dönem başında dahil olan öğrencinin dönem sonuna kadar kültür, sanat, spor gibi farklı branşlarda deneyim sahibi olması ve gelişiminin desteklenmesi. Mart ayında 2. dönemine başladığımız projemize, Nisan ve Mayıs aylarında devam ederek 2. dönemimizi tamamlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.
 
“Eski ve tarihi eserleri gördük”
İleri Ortaokulu öğrencilerinden Çağla Teber, “Büyükşehir Belediyesi bizi sinemaya götürdü. Yemek ikram etti, müzeye getirdi. Müzede hiç görmediğim eserleri gördüm. Eskiden nasıl yaşanırdı, kıyafetler ve kalan eserleri gördüm. Türkçe’ye çevrilmiş bazı yazılar vardı. Teknoloji çok gelişmiş ve çok güzel olmuş. Onları okuyup eskiden nasıl konuşulduğunu, kelimeleri öğrendik” dedi.
 
“Büyükşehir Belediyesi çocuklara değer veren bir belediye”
Ada Arslan, çok güzel zaman geçirdiğini belirterek, “Bugün güzel bir gündü. Sinema izledik, yemek yedik. Müzeye gittik. Mersin Büyükşehir Belediyesi çocuklara değer veren bir belediye” dedi.
 
Ecrin Erdinç ilk defa Arkeoloji Müzesi’ne gittiğini belirterek, “Bizi okuldan aldılar. Sinemaya gittik. Yemek yedik ve müzeye geldik. Müzedeki tarihi eserler çok hoşuma gitti. İlk defa gördüm. Eğlenceliydi. Bize böyle bir eğlence sağladığınız için teşekkür ederim” diye konuştu.
 
“Görmediğimiz yerleri görüyoruz”
İrem Bilgin ise “Belediye bize görmediğimiz yerleri gösteriyor” derken, Zeynep Ceren Tamer de  “Büyükşehir Belediyesi bizi İleri Ortaokulu’ndan aldı. Buradan zaten direkt filme gitmiştik, film de gayet güzeldi. Müzeye gittik. Günüm güzel geçti” ifadelerine yer verdi.
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi

Mersin Haber ,Mersin