Büyükşehir İmkânsız Denileni Başardı; 94 Yıllık Su Hasreti Son Buldu

Mersin sınırları içerisindeki her bucağa hizmet götüren ve bugüne kadar yolu ve suyu olmayan birçok mahalleye ulaşan Mersin Büyükşehir Belediyesi, daha önce imkânsız denileni yaptı ve Aydıncık İlçesi’nin Karaseki Mahallesi’ni 94 yıl sonra içme suyuna kavuşturdu.

08 Mayıs 2017 Pazartesi, 11:28
Büyükşehir İmkânsız Denileni Başardı; 94 Yıllık Su Hasreti Son Buldu
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Göreve geldiği günden bu yana ‘Yolu ve Suyu Olmayan Mahalle Kalmayacak’ sloganı ile yola çıkarak, Mersin genelinde yıllar boyunca ihmal edilmiş tüm mahallelere hizmet götürmeyi başaran Mersin Büyükşehir Belediyesi, son olarak Aydıncık İlçesi’nde bulunan Karaseki Mahallesi’ne yaklaşık 8 km. su terfi hattı döşeyerek,Karasekililerin 94 yıl süren içme suyu özlemine son verdi. 

Açılan sondaj kuyularının sonuç vermemesi ve coğrafi konumu sebebiyle içme suyu hattı döşenmesi imkânsız denilen 500 metre irtifaya sahip 25 haneli Karaseki Mahallesi’nde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın talimatı ve MESKİ’nin aralıksız süren çalışmaları ile evlerin musluklarından su akmaya başladı. Daha önce su sorunu nedeniyle büyük ölçüde göç veren ve mahallede kalan hanelerle ayakta kalmaya çalışan KarasekiMahallesi’nin suya kavuşması ile mahallede duygusal anlar yaşandı. 

Aydıncık İlçesi Karaseki Mahallesi Muhtarı Kemal Servili, bugüne kadar köyde yaşanan susuzluk nedeniyle büyük sıkıntılar çektiklerini ifade ederek, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ’nin çalışmaları ile imkânsız denilen içme suyu hattına kavuştuklarını söyledi. Muhtar Servili, “Ben kendimi bildim bileli burada susuzluk problemi yaşıyoruz. Hep eşeklerle su taşıyorduk. Birçok kere dilekçe verdik. ‘Buradan su çıkmaz’ dediler. Ama Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne başvuru yaptık. Su getirilmesi imkânsız denilen mahallemize su getirdiler. Allah Başkan Kocamaz’dan ve çalışanlarından razı olsun” dedi. 

KarasekiMahallesi’nin en yaşlısı olma unvanına sahip 90 yaşındaki Ömer Ali Kaya ise mahallelerine su geldiğini görmenin kendisini duygulandırdığını ifade ederek, “1927 doğumluyum,KarasekiKöyü’nün en yaşlısı benim. Bu köy geçmişten bu yana su sorunu yaşadı. Soğuksu dediğimiz bölgeden suyu buraya getirdiler. Arazimiz bol ama susuzluktan hep göç verdik. Şimdi ne şükür içme suyumuz geldi. Başkan Kocamaz buraya geldiğinde ‘Görev mukaddestir’ dedi. ‘Çalışmayanların burada yeri yok’ dedi. O zaman ben onu anladım. Allah ondan razı olsun.Bu memlekete böyle yöneticiler lazım” şeklinde konuştu. 
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı

Mersin Haber ,Mersin