Büyükşehir Gülnar’da Grup Yolu Çalışmalarını Tamamlıyor, Kent Merkezindeki Yol Kalitesi, Kırsala Da Yansıyor

Kullanım ömrünü tamamlayan ve işlevsiz hale gelen yollarda bakım, onarım ve iyileştirme çalışmaları gerçekleştiren Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, kırsal mahallelerde yer alan ana ve grup yollarında yoğun bir tempoda çalışmaya devam ediyor.

04 Nisan 2024 Perşembe, 11:02
Büyükşehir Gülnar’da Grup Yolu Çalışmalarını Tamamlıyor, Kent Merkezindeki Yol Kalitesi, Kırsala Da Yansıyor
-

Bu kapsamda özellikle Gülnar İlçesi’ne bağlı Kavakoluğu, Çavuşlu, Dedeler, Korucuk, Ulupınar, Hırmanlı, Yeşilovacık ve Tepeköy olmak üzere 8 mahalleyi birbirine bağlayan grup yolunda çalışma gerçekleştiren ekipler, daha önce oldukça dar ve virajlı olan yolda genişletme çalışmalarının sonuna geldi.
 
 
Kullanım ömrünü tamamlayan ve işlevsiz hale gelen yollarda bakım, onarım ve iyileştirme çalışmaları gerçekleştiren Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ekipleri, kırsal mahallelerde yer alan ana ve grup yollarında yoğun bir tempoda çalışmaya devam ediyor. Bu kapsamda özellikle Gülnar İlçesi’ne bağlı Kavakoluğu, Çavuşlu, Dedeler, Korucuk, Ulupınar, Hırmanlı, Yeşilovacık ve Tepeköy olmak üzere 8 mahalleyi birbirine bağlayan grup yolunda çalışma gerçekleştiren ekipler, daha önce oldukça dar ve virajlı olan yolda genişletme çalışmalarının sonuna geldi. 3 kilometre boyunca sarp ve dik kayalıkları iş makineleri ile kırarak yolu genişleten ekipler, 29 kilometrelik bir alanda çalışma yürütüyor. Ekipler, çalışmanın ilk etabında 10 kilometrelik bir alanda yol çalışmasını tamamlayıp, bu yıl içerisinde vatandaşların hizmetine sunmayı planlıyor.
 
Kandemir: “İlk etapta grup yolumuzun 10 kilometrelik kısmını tamamlayacağız”
Gülnar Koordinasyon Şube Müdürü Birol Kandemir, Büyükşehir Belediyesi’nin Gülnar’da 416 kilometrelik bir yol ağından sorumlu olduğunu ve sorumluluk alanındaki yolların yüzde 90’ında çalışmalarını tamamladığını ifade etti. 8 mahalleyi birbirine bağlayan grup yolundaki çalışmanın oldukça önemli olduğunu belirten Kandemir, “Bu grup yolumuz çok dar ve trafik ve iş güvenliği anlamında oldukça tehlikeli bir yol. Grup yolumuzun 3 kilometrelik kayalık kısmını kırarak tamamladık. İlk etapta grup yolumuzun yaklaşık 10 kilometrelik kısmını tamamlayıp, bu yıl içerisinde vatandaşımızın hizmetine sunacağız” dedi. 
 
“Vatandaşların yaylaya çıkmalarını kolaylaştıracak bir yol olacak”
Gülnar’ın, Mersin’in en kırsal ilçelerinden bir tanesi olduğunu ve bunun en büyük sebeplerinden birinin de yol olduğunu belirten Kandemir, “Bizim sahille bağlantımız az olduğu için, yayla turizmimiz çok zayıf. Aşağıda yer alan Yeşilovacık ve Büyükeceli’nin özellikle son yıllarda büyük bir nüfus potansiyeline sahip olması dolayısıyla, yayla turizminin gelişmesi için bu yolları yapıyoruz. Sahilimizde yaklaşık 35 bin civarında bir nüfus var. Vatandaşların yaylaya çıkmaları konusunda, çok kolaylık sağlayacak bir yol olacak” ifadelerini kullandı.
 
Gökulu: “Yapılacak iyileştirmeler bu yola hayat kazandıracak”
Toroslar’ın zor ve engebeli bir arazisi olduğunu ve ekiplerin 2,5 aydır yol genişletme çalışması yaptıklarını kaydeden Büyükşehir Belediyesi Gülnar Meclis Üyesi Ahmet Gökulu, “Bu yol uzun yıllardır hizmet veren, fakat artık güncel olarak kullanılmayan bir yol. Daha önce bu yolu kullanan araçlarla, şu an bu yolu kullanan araçların kapasitesi de aynı değil. Şu an daha fonksiyonel, daha rahat, daha geniş kapasiteli araçlar var ve bu yolu rahat kullanamıyor. Bu yüzden 29 kilometrelik bir alan içerisinde yapılacak iyileştirmeler ve rehabilitasyonlar, bu yola hayat kazandıracak” dedi.
 
Muhtar Güneş: “Vatandaşlarımız artık daha güvenli bir şekilde seyahat edebilecek”
Korucuk Mahalle Muhtarı Ali Güneş, söz konusu grup yolunun daha önce çok dar ve virajlı olduğunu söyleyerek, “Yolumuz, Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer sayesinde yapıldı. Yapılan çalışmalardan çok memnunuz. Daha önce yolumuzun kötü olması sebebiyle, ölümlü kazalar yaşandı. Bu yolun genişletilmesi ve iyileştirmesi sayesinde, vatandaşlarımız artık daha güvenli bir şekilde seyahat edebilecek” sözlerine yer verdi.
 
Muhtar Örs: “Büyükşehir, 13 ilçede ayrım yapmadan çalışma yapıyor”
Kavakoluğu Mahalle Muhtarı Sadık Örs ise, iyileştirme yapılan grup yolunun, vatandaşların Gülnar’dan sahile bağlanmasını sağlayan önemli bir yol olduğunu belirterek, “Büyükşehir’in bu hizmetini takdirle karşılıyoruz. Büyükşehir birçok yerde yol çalışması yapıyordu ve biz hep onlara gıpta ile bakıyorduk. Şimdi bizim yolumuzu da yapıyorlar. Mersin Büyükşehir Belediyesi, ayrım yapmaksızın 13 ilçede aynı çalışmaları yapıyor. Bu yol tamamlandığı zaman, Antalya yolundan Gülnar’a girmek isteyecek biri yolu rahatlıkla kullanabilecek. Aynı şekilde Gülnar’dan sahile inmek isteyen biri de, Aydıncık veya Silifke’ye girmeden bu yolu kullanabilecek” dedi.
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin’in Tarsus İlçesinde Devrilen Traktörün Altında Kalan Hüseyin Palas Hayatını Kaybetti
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Akdeniz Bölgesi İçin Uyarı Yaptı, Bu Gece Yağışın Mersin’de de Etkisini Göstermesi Bekleniyor
Mersin’de İnşaat Alanındaki Boş Çukura Düşen İşçiyi Büyükşehir İtfaiye Ekipleri Kurtardı
Mersin Büyükşehir, Kadın Ve Çocukların Sosyal Gelişimlerini Desteklemeyi Sürdürüyor, Kadınlar Hem Yeteneklerini Keşfediyor Hem De Öz Gelişimlerine Katkı Sunuyor
Mersin Büyükşehir’den Nacarlı’da 600 Metrelik Yol Yapım Çalışması
Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Gaziantep'te ‘23 Nisan Çocuk Tiyatrosu Şenliği’nde Yer Aldı
Tarsus Belediyesi Park Ve Bahçeler Müdürlüğü Ekipleri Tarafından Şehrin Dört Bir Yanında Parklarda Çalışmalar Devam Ediyor
Litvanya Cumhuriyeti Büyükelçisi Eksl. Ricardas Degutis Ve Beraberindeki Heyet Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’ni Ziyaret Etti
Başkan Seçer, Litvanya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Degutıs İle Bir Araya Geldi
Başkan Seçer’den 1 Mayıs Emek Ve Dayanışma Günü Mesajı

Mersin Haber ,Mersin