Büyükşehir Adayı Hamit Tuna, “Mersin İdman Yurdu Küllerinden Yeniden Doğacak"

Hamit Tuna, Mersin İdman Yurdu Taraftarlar Derneği’ni ziyaret ederek, MİY Kulüp Başkan Vekili ve Futbol Şube Sorumlusu Şevket Varan, Dernek Başkanı Osman Özel ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya geldi.

26 Mart 2019 Salı, 11:47
Büyükşehir Adayı Hamit Tuna, “Mersin İdman Yurdu Küllerinden Yeniden Doğacak"
-

Mersin İdman Yurdu Taraftarlarıyla Buluşan Cumhur İttifakı MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, Mersin İdman Yurdu Taraftarlar Derneği’ni ziyaret ederek, MİY Kulüp Başkan Vekili ve Futbol Şube Sorumlusu Şevket Varan, Dernek Başkanı Osman Özel ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya geldi.
Mersin İdman Yurdu taraftar grubu olan Kımızı Şeytanlar’ın meşalelerle karşıladığı ziyarette; ‘Güzel günler gelecek yine. Hamit Başkan durma ilerle’ sloganları eşliğinde konuşmasına başlayan Başkan Hamit Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanı oldukları takdirde Mersin İdman Yurdu Spor Kulübü’nü adım adım Süper Lig’e çıkaracaklarının sözünü verdi.
94 yıllık köklü bir geçmişe sahip olan Mersin İdman Yurdu Kulübü’nün, bu zamana kadar alt yapı anlamında tesisinin olmamasının çok önemli bir eksiklik olduğunu vurgulayan Başkan Tuna; “Mersin İdman Yurdu’nun bu durumda olması bizleri ziyadesiyle üzüyor.2004 yılında ilk Belediye Başkanı olduğumda takımın kurumsal kimliğe kavuşması gerektiğini söyledim. Tesis için Toroslar’da 60 dönüm yer ayırdım.6 bin metrekarelik kısmında; sosyal tesis, geri kalan kısmında da futbol sahaları yapalım ve alt yapıya önem verelim dedim.Takımın bütün gruplarının U11’den 21’e varıncaya kadar hepsinin bu tesiste birlikte kalmasını istedik. Kurumsal yapısıyla bu takımı gelecekte daha istikrarlı hale getirmek için. Ama maalesef dinlemediler. İşte takım, tesisi olmazsa kim başkan olursa onun takımı olur. Öncelikle kurumsal kimlik katmamız lazım. Yaşanmış örnekler de bizim için hep ölçü olmalı.Doğru projeyi, doğru zamanda doğru uygulamak lazım.Biz, düştüğümüz yerden kalkmasını da biliriz. Mersin İdman Yurdu küllerinden yeniden doğacak.Allah’ın izniyle Mersin İdman Yurdumuzu; önce Bal Ligi’nden, 3’üncü Lig’e, sonra 2.Lig ve 1’Lig’e taşıyacağız ve ardından Süper Lig’e çıkaracağız.Bunu yapsa yapsa kim yapar? Hamit Tuna yapar. Show yapma amaçlı değil, alt yapıyı güçlendirmek ve futbolcu üreten mekanizmayı kurmak gerekir. Bu kentte bu potansiyel var. Mersinimizde çok cevherler de var. İşini bilen insanlarla yol yürüdüğümüz zaman, doğru alt yapıyla bu başarıyı Allah izin verirse Mersinimizin çocuklarıyla sağlayacağız” dedi.
“İnşallah 31 Mart’tan sonra Mersinimizin yaşayan değeri olan, Cumhuriyet tarihinden günümüze miras kalan koca çınarı eski günlerine döndürmek ve hak ettiği yerlere getirmek için; konaklama, kamp alanı ve sosyal tesislerini içeren Mersin İdman Yurdu Spor Kompleksi’ni de hayata geçireceğiz” diyen Başkan Tuna, takımlarına sahip çıkan taraftarlara da teşekkür etti.
Mersin İdman Yurdu Taraftarlar Derneği Başkanı Osman Özel de Mersin İdman Yurdu’nunher zaman yanında olan Cumhur İttifakı MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna’ya teşekkür ederek; “Başkanımız Hamit Tuna’ya biz inanıyoruz. Allah’ın izniyle tekrardan temeli daha sağlam atılmış bir şekilde ilerleyeceğimize ve başaracağımıza da inanıyoruz. Bizler de taraftarlar olarak bu yolda birlikte adım atarsak doğruya daha çabuk ulaşacağımızdan da şüphemiz yok” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
abdulahat kayımkaya
11:43
27 Mart 2019 Çarşamba
Sayın başkan Hamit TUNA bey öncelikle Konya'dan Konyalı olarak sevgilerimizi saygılarımızı gönderiyoruz görevinizde üstün başarılar dileriz . Sizlerden Mersin için en önemli sorunlarının başında açık ve kapalı otoparklarınızın yetersiz olduğunu dikkate almanızı rica ederim.ayrıca silifke taşucu kum mahallesi sakinleri olarak sizlerden bu güzel eşsiz sahilimize kum mahallemize senelerdir taş taş üstüne konmadı atıl durumdadır o güzelim sahilimiz akşam oldumu zifiri karanlık hiçbir aydınlatma yok sahil kenarı yolunün yeni düzenlemeler yapılarak kum mahallemizi ve o güzel sahilimizi,kum mahallemizde dikkate almanızı çok ama çoook rica ediyoruz ,şimdiden ilgileriniz için teşekkür eder üstün başarılarınızın devamını dileriz.selamlar. sayğılarımızla...
88.241.38.97
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”

Mersin Haber ,Mersin