Bilge Yığ'ın "Hikmet Öz" Belgesel Sunumu 23 Kasım 2018 Cuma Günü "Hulki Muradi" Sanat Merkezinde

Profesyonel Fotoğrafçı Bilge Yığ kendi objektifinden, çok sayıda eseri ve çalışması bulunan Hikmet Öz'ün hayatı ve yaptığı "Modern Mozaik Resim Sanatı” tekniğini ele alan belgesel sunumu 23 Kasım 2018 Cuma günü sanat severlerle buluşacak.

20 Kasım 2018 Salı, 23:04
Bilge Yığ'ın "Hikmet Öz" Belgesel Sunumu 23 Kasım 2018 Cuma Günü "Hulki Muradi" Sanat Merkezinde
-

Mersin'in Tarsus ilçesinde dünyaya gelen usta sanatçı Hikmet Öz eğitimci, tarihçi-yazar aynı zamanda ressam kimliğiyle biliniyor. Sanatçı Öz ağırlıkla kendi isimlendirdiği "Modern Mozaik Resim" çalışmalarıyla adından sıkça söz ettiriyor.
Bilge Yığ tarafından oluşturulan sanatçı Hikmet Öz'ün yaşamını , çalışmaları ve eserlerine ait fotoğrafların yer aldığı "Bilge Yığ'ın Objektifinden Hikmet Öz Belgeseli" sunumu, seçkin misafirlerin katılımıyla Hulki Muradi'nin Mersin Yenişehir'deki "Hulki Muradi Photograph & Art" sanat merkezinde 23 Kasım 2018 Cuma günü saat 17.00'de gerçekleşecek.
Palmiye Mahallesi 1202 Sokak Işık Apt. 7/B Zemin Kat Yenişehir / Mersin adresindeki "Hulki Muradi Photograph & Art" merkezinde 23 Kasım 2018 Cuma Günü saat 17.00'de ücretsiz olarak gösterilecek, belgesel tadında Hikmet Öz biyografi sunumuna tüm sanat severler davet edildi. Bilgi İrtibat için: +90 532 411 47 83 numaralı telefondan iletişim kurulabilir.
Bilge Yığ'ın Objektifinden Hikmet Öz Belgeseli
Hikmet Öz Kimdir?
1950 yılında Tarsus’ta doğdu. İlk ve ortaokulu Tarsus’ta okudu.1968 yılında Mersin İlk öğretmen okulunu bitirdi. 6 yıl çeşitli yerlerde ilkokul öğretmenliği yaptı. Resim yapmaya öğretmen okulu yıllarında başladı. 1978 yılında İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü Resim Bölümünü bitirdi. Yurdun çeşitli yerlerinde resim öğretmenliği yaptıktan sonra 1987 yılında öğretmenlikten istifa ederek Tarsus Belediyesi’nde Kültür Müdürlüğü görevine başladı.
Tarsus’la ilgili araştırma ve inceleme eserleri yayınlandı. “Bilinmeyen Tarsus”, “Atatürk Tarsus’ta”, “Tarsus Tarihi”, “Tarsus Belediyesi Tarihi”, “İnançların Kucaklaştığı Kent Tarsus” başlıca yayınlanan eserlerdir. Bu arada resim çalışmalarına da devam etti ve ilk kişisel sergisini 1981 yılında gerçekleştirdi. 7’si yurt dışında olmak üzere 25 kişisel resim sergisi yaptı. Yurt içinde ve yurt dışında birçok özel koleksiyonlarda ve Devlet koleksiyonunda eserleri bulunmaktadır. Resimlerini Modern Mozaik denilen ve tamamen kendine ait olan yeni bir teknikle yapmaktadır.
1993 yılında Kültür Bakanlığı teşkilatında çalışmaya başladı. Mersin İl Kültür Müdür Yardımcılığı, Muğla il Halk Kütüphanesi Müdürlüğü görevlerinde bulundu. 1997 yılında istek dışı Ağrı iline gönderildi ve buradan emekli oldu. 1997 yılı Eylül ayında Kültür Bakanlığı’nın isteğiyle yeniden göreve döndü ve Muğla İl Kültür Müdürü olarak göreve başladı. Bu görevini 2003 yılı Mayıs ayına kadar sürdürdü. Muğla Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nde uzman olarak çalıştı. 2007 yılı Ekim ayında emekli oldu.
Ayrıca roman denemeleri de bulunan Hikmet Öz’ün “Tedirgin Bir Yaşam” isimli romanı yayına hazır haldedir. 2008 yılından bu yana doğduğu kent ile ilgili araştırmalarını sürdürebilmek için Tarsus’ta yaşamaktadır.
KnowHikmet Öz in English
HİKMET ÖZ was born in Tarsus in 1950 and became a primary school teacher in 1968.
He worked as a primary school teacher in different places for 6 years. He started painting when he was still at school.
In 1978 he finished İstanbul Atatürk Education Institute, the art department. After working as an art teacher in various places in Turkey, he resigned and became the Culture Director in Tarsus in 1987. He published some studies about Tarsus. Unknown Tarsus, Atatürk in Tarsus, Tarsus History and Tarsus Town History are the main works.
Meanwhile he continued painting. He held his first personal exhibition in 1981. Since now he has held 25 personal exhibitions, 7 of them abroad. His paintings are made by a technique called “Modern Mosaic” that is completely his creation. This technique is still unknown in art institutions.
In 1993 he started working in the Ministry of Culture. He worked in Mersin as a culture vice director, in Muğla as a public library director.
In 1996, he was appointed to Ağrı against his will. In 1997 he retired. In 1997, He returned as the culture director of Muğla with the wish of Ministry of culture. He worked until May, 2003.
Now he works as a consultant in Muğla Culture and Tourism Directorate.
Also Hikmet Öz, who has got literature studies, has stil been studying on four novels. The novel named “An Uneasy Life” is ready to be published. His articles are occasionally published in national newspapers.
Bilge Yığ Kimdir?
1968 Tarsus doğumlu.
Fotoğrafa 2015 yılında Tarsus Fotoğraf Derneği'nde Temel Eğitim Kursu alarak başladı. Fotoğraf çekmeye olan ilgisi, onu özellikle proje çalışmalarına yöneltti.
Kişisel olarak ilk belgesel çalışması "Geriye Kalanlar" adıyla hazırladığı faaliyeti durmuş ve terk edilmiş olan Çukurova Sanayi İşletmeleri Tic. A.Ş'nin kuruluşundan bugüne kadar ki öyküsü olmuştur.
Tarsus Fotoğraf Derneği çatısı altında Tarsus Rotary Kulübü ortak projesi olarak "Çocuk Gelinler Olmasın" ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu üye dernekler ortak projesi olarak "Göç/men/lik" projelerinde yer aldı.
Ayrıca, "Atina" adlı gezi fotoğraflarından oluşan sunumunun yanı sıra bir çok karma fotoğraf sergisinde yer aldı. Bunların sonuncusu bu yıl içerisinde "Kadının Adı Var" ismiyle Dünya Kadınlar Günü Etkinliği olarak Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Sergi Salonunda sergilendi.
Fotoğrafın; tüm insanlık için dili ırkı rengi ne olursa olsun evrensel olduğuna inanarak fotoğraf yolculuğuna devam etmektedir.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti

Mersin Haber ,Mersin