Başkan Kocamaz’dan Camiler ve Din Görevlileri Haftası Mesajı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle yazılı bir mesaj yayımladı.

30 Eylül 2016 Cuma, 16:50
G: 30.09.2016 - 16:53
Başkan Kocamaz’dan Camiler ve Din Görevlileri Haftası Mesajı
-

Müslümanların mabedi olan camilerin bir ibadet yeri olmaktan öte insanları birleştiren, bütünleştiren, maneviyatı güçlü ve kutsal mekanlar olduğunu belirten Başkan Kocamaz, “Birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı kuvvetlendiren, bir arada olmanın huzurunu pekiştiren camilerimiz ve burada görev yapan din görevlilerimiz, toplumumuz için çok önemli değerlerdir. Bu vesileyle başta din görevlilerimiz olmak üzere tüm Türk-İslam Alemi’nin Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı kutluyorum” dedi.   
 
 
Başkan Kocamaz’ın mesajı şöyle; 
“Camilerimiz, din kardeşlerimizle birlikte ibadet ederek, Hakk’a sığınarak huzur bulduğumuz en kutsal mekanlarımızdandır. Camilerimizin kapısı herkese açıktır. Dil, renk, ırk ve kültür farkı gözetmeksizin, aynı çatı altında birleşen din kardeşlerimiz ile birlikte bu kutsal mekanlarda birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları içerisinde buluşuyor, ibadetlerimizi yerine getiriyoruz.
 
 
Camiler elbette sadece bir ibadethane değil, aynı zamanda bir okuldur. Din görevlilerimiz de özellikle gençlerimize dinimizi layıkıyla öğreterek, hem onları hem de bizleri aydınlatarak çok kutsal bir görevi ifa etmektedir.
Toplumumuzun en önemli yapı taşlarından biri olan camilerimizin her şeyden önce bakımlarının gerçekleştirilmesi, din kardeşlerimizin ibadetlerini en iyi şekilde yapmaları sağlanmalıdır.
 
 
Bizler Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, camilerimiz ile ilgili üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Camilerimizin temizlik ve bakımlarını özellikle dini bayramlarımızda ve düzenli aralıklarla gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımıza ibadetlerini yapacakları hijyenik bir ortam sağlamak belediye olarak en önemli görevlerimizden bir tanesidir.   
 
 

Burhanettin Kocamaz

 
Mersinimizin tarihi mekanlarından biri olan Ulu Cami ve meydanını da en kısa sürede çalışmalarını tamamlayacağımız projemiz ile yeniliyoruz. Çalışmalarımız kapsamında Ulu Camimizin minareleri ve kubbesinin dış cephesini yeniliyor, meydanda da düzenleme çalışmaları yapıyoruz.
 
 
Camilerimizde vatandaşlarımızın ibadetlerini en güzel şekilde yerine getirmelerini sağlayacak hizmetlerimiz bundan sonra da devam edecektir.
Bu vesileyle bir kez daha başta din görevlilerimiz olmak üzere tüm Türk-İslam Alemi’nin Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı kutluyorum.” 
 
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”

Mersin Haber ,Mersin