Başkan Hamit Tuna; “Yerli Ürünlerimizin Değerini Bilelim, Gelecek Nesillere Öğretelim”

Toroslar Belediye Başkanı ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan “Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası” dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

12 Aralık 2018 Çarşamba, 23:35
Başkan Hamit Tuna; “Yerli Ürünlerimizin Değerini Bilelim, Gelecek Nesillere Öğretelim”
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Mesajında, ülkemizin kalkınmasında yerli malların tercih edilmesinin önemine vurgu yapan Başkan Hamit Tuna; “Yerli malı tüketmek noktasında halkı bilinçlendirmede biz yerel yöneticilere de önemli görevler düşmektedir. Yerli ürünlerimizin değerini bilelim, gelecek nesillere öğretelim” dedi.
15 yıllık Toroslar Belediye Başkanlığı görevinde “İsrafçı değil, insaflı Belediyecilik” anlayışıyla çalıştıklarının altını çizen Başkan Hamit Tuna,bir ülkenin kurtuluşunun reçetesinin üretimden geçtiğini belirterek, göreve geldikleri 15 yılda Toroslar Belediyesi’ni üreten bir yapıya kavuşturduklarını vurguladı. Başkan Tuna; “Üretim, bir toplumu kalkındıran ve her anlamda öne çıkartan bir değerdir. Toroslar Belediyesi olarak çalışmalarımızda her zaman üretimi ön planda tuttuk.Piknik masası, kamelya, çöp kovası, bank, aydınlatma direği, pergole gibi malzemeleri kendi işçimizle kendi atölyemizde üreterek ve onararak, gelirlerimizi israf etmeden hizmete dönüştürdük ve böyleliklemilli ekonomiye de katkıda bulunmaktayız. Tutum, yatırım ve yerli malların tercih edilmesi, çocuklara aileden başlayarak öğretilmesi gereken önemli bir olgudur. Yerli malı tüketmek noktasında halkımızı bilinçlendirmede biz yerel yöneticilere de önemli görevler düşmektedir.Bilinçli tüketicilerin yetişmesini sağlamamalıyız. Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza ve gençlerimize kazandıracağımız emeğin, üretimin ve alın terinin kutsallığı onların yerli mallarına yönelmesine vesile olacaktır” dedi.
“Üretici ve Köylü Pazarlarımız ile Çiftçilerimize Destek Olduk”
“Ülkemizde ve bölgemizde yetişen ürünleri tüketerek, dışa bağımlılığımızı azaltmalıyız” diyen Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ve MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, çiftçilerin ve köylülerin ürettikleri mahsullü birinci elden satabilmeleri amacıyla Toroslar’da Üretici ve Köylü pazarları oluşturduklarını da sözlerine ekledi. Başkan Tuna; “Toroslarİlçemizde üç noktada oluşturduğumuz Üretici ve Köylü pazarı ile köylü vatandaşımızın tarlasında yetiştirdiği organik ürünleri doğrudan halkımıza daha az maliyetle satabilmesine vesile oluyoruz.Bu duygu ve düşüncelerle tüm halkımızın Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası’nı kutluyorum” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Meteoroloji’den Aşırı Sıcak ve Toz Taşınımı Uyarısı, 23 Nisan Salı Gününden Sonra Kavrulacağız
Mersin’in Tarsus ve Yenişehir İlçelerinde Meydana Gelen İki Ayrı Kazada 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde ‘23 Nisan’ Coşkuyla Kutlandı
Yenişehir Barbaros İlkokulu Öğrencilerinden Seçer’e Ziyaret, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi
23 Nisan Dolayısıyla Mersin’e Gelen Romanyalı Çocuklar, Danslarıyla Büyüledi
MSK’nın Süper Lig Yolu Galibiyetlerle Dolu, Çayırova’yı 79-67 Yendi
Mersin Büyükşehir Ve Tarsus Belediyesi Ekiplerinden Ortak Cadde Yıkama Çalışması
23 Nisan Coşkusu 7’den 70’e Büyük Bir Heyecan Ve Coşkuyla Sürüyor, Uluslararası Çocuk Festivali’nde Mersin’in Dört Bir Yanından Çocuk Sesleri Yükseldi
Başkan Seçer, ‘Yerel Yönetimler Çalıştayı’nın Son Gününde Seçim Başarısının Formülünü Anlattı
Mersin Büyükşehir’in 1. Uluslararası Çocuk Festivali Tüm Coşkusuyla Başladı

Mersin Haber ,Mersin