Başkan Can, Aliağa Mahallesi’nde Hizmet Bilgilendirme Toplantısı Yaptı

Tarsus Belediyesi tarafından Aliağa Mahallesi’nde düzenlenen ‘Hizmet Bilgilendirme Toplantısı’nda Belediye Başkanı Şevket Can, coşkuyla karşılandı.

04 Aralık 2018 Salı, 16:43
Başkan Can, Aliağa Mahallesi’nde Hizmet Bilgilendirme Toplantısı Yaptı
-

Toplantıda İlk olarak söz alan Aliağa Mahallesi Muhtarı Abit Bahçacı, mahallelerine yapılan hizmetler için Belediye Başkanı Şevket Can’a teşekkür etti.
Bahçacı, “Gecesini gündüzüne katarak durmadan yorulmadan çalışan Şevket Başkanımızdan Allah razı olsun. Bizde mahalle olarak Şevket Can başkanımızın yanında olacağız” dedi.
Göreve geldikleri günden bu yana 49 açılış gerçekleştirdiklerini belirten Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, yaptığı ve yapacakları hizmetleri anlattı.
Başkan Can, “Yaptığımız hizmetleri anlatmakla, saymakla bitmez. Bu hizmetlerin yanında biz 129 köyümüzden 80 köyümüzün parke çalışmasını bitirdik. 129 köyümüzden 110 köyümüzde park çalışmasını bitirdik. Ayrıyeten resmi kurumlarla uyumlu çalıştık. 2 okul inşaatının yapılması için örtü bedelleri ödenemediği için ödenek aktardık ve bu iki okulun yapılmasına vesile olduk. Gıda İhtisas Sanayi yapıldığı zaman inşallah şehrimizde 10 ile 15 Bin hemşehrimiz işe kavuşacak buna da vesile olduk. Göçme Sağlık Merkezinin yapılması için ücretsiz yer tahsis ettik. Eski belediye binamızın tadilatını yaparak Kredi Yurtlar Kurumumuza ücretsiz verdik. Tarsus’umuzda ki 18 odamızı eski maliye binasının tadilatı bitmek üzere odalarımızı oraya taşıyacağız. 13 mahallemizde kentsel dönüşümü işaretledik. Bu sene 1750 çocuğumuzun sünnet merasimini gerçekleştirdik. Önümüzdeki senede Rabbim bizlere sünnet merasimi yapmayı nasip etsin. Türkiye’de 73 tane şehit ailesine ücretsiz konut veren tek belediye Tarsus Belediyesi’dir. Şehitlerimiz namusumuzdur, gazilerimiz onurumuzdur. Bütün şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum. Tarsus’umuzda 5 belde belediye binamızın restorasyon çalışmalarını bitirdim. Bu hafta 7 Aralık 2018 Cuma günü öğle namazını müteakip Gülek eski belediye binamızı doktor odası, muhtar odası, dikiş nakış atölyesi, okuma salonu ve bilgisayar odası olarak düzenledik Gülek’te açılışını hep birlikte gerçekleştireceğiz. Mega projelerimizden Berdan 1.Etap projemizin 20 gün önce açılışını gerçekleştirdik. Berdan projemizi inşallah etap etap yapıp vatandaşlarımızın hizmetine sunacağım. Tabiri caizse İtalya’nın Venedik’i yapacağım. Adana ve Mersin’i de şehrimizde misafir edeceğim. Üretken belediyeyiz mevcut Pazar yeri çatılarının üzerine güneş panelleri yerleştirdik 3,5 Megavatlık lisansımızı aldık ve Şubat ayından itibaren Tarsus Belediyemiz kendi elektriğini üretmeye başladı. Kırklarsırtı mahallemizde 15 Bin kişilik açık hava ve gösteri merkezi inşaatımız bitti. Bu ayın sonunda açılışını gerçekleştireceğim. Bizim İşimiz belediyecilik, işimiz şehircilik. Şehrimizde yapılanı, yapılacağı biliyoruz. 21 yıldır bütün mahallelerde bütün köylerde ayak izimiz ve imzamız vardır. %60 gelirimiz azaldı, %40 gelirinle 179 mahalleye hizmet edeceksin, hizmet ederken en önemli özelliğimiz ayrım yapmamamızdır. Biz bunu başardık. Sizlerin duası ve desteğiyle başardık. Rabbim hepinizden razı olsun. Bizi tanıyorsunuz. 94 yılından bugüne kadar bizleri tanıyorsunuz, bizlere inanıyorsunuz, bizim belediyecilik konusunda usta olduğumuzu da biliyorsunuz. Bizim acımız bir, sevincimiz bir. Bu memlekette doğduk, bu memlekette yaşıyoruz, Allah’ın verdiği ömür kadar bu memlekette de yaşamaya devam edeceğiz. Doğduğum, büyüdüğüm, yaşadığım şehre Rabbim bana hizmet etme şansı vermiş. Gündüz yorulmadan, gece uyumadan 7/24 telefonumun açık olmasıyla bütün hemşerilerimin hizmetine talibim. Daha fazla hizmetler yaparak birliğin ve beraberliğin adresi olmaya devam edeceğiz” dedi.
Başkan Can’ın hizmette örnek bir belediyeciliği sergilediğini söyleyen Toroslar Belediye Başkanı ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, Başkan Can’ı tebrik etti.
Yerel sanatçı Alice’nin de sahne aldığı programda Aliağa mahallesindeki vatandaşlar gönüllerince eğlendi.
Program sonunda Başkan Can ve Başkan Tuna, mahalledeki çocuklara futbol topu hediye ettiler.
Başkan Can, Aliağa Mahallesi’nde Hizmet Bilgilendirme Toplantısı Yaptı
Başkan Can, Aliağa Mahallesi’nde Hizmet Bilgilendirme Toplantısı Yaptı
Başkan Can, Aliağa Mahallesi’nde Hizmet Bilgilendirme Toplantısı Yaptı

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı

Mersin Haber ,Mersin