Başkan Burhanettin Kocamaz'ın Ramazan Bayramı Mesajı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Ramazan Bayramı dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı

23 Haziran 2017 Cuma, 04:28
Başkan Burhanettin Kocamaz'ın Ramazan Bayramı Mesajı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Ramazan Bayramı dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı. 

Başkan Kocamaz’ın mesajı şöyle;   

“Bundan 1400 yıl önce bilgisizlik, hırs ve vahşet bulutlarıyla ufku kararan insanlığı aydınlığa kavuşturan Kur’an güneşi, Ramazan ayında kutlu bir güneş gibi doğmaya başladı. İslam âleminin güçlü, mutlu ve müreffeh olduğu çağlar boyunca tüm insanlığı sımsıcak ısıttı; dört bir yana adalet, merhamet ve hoşgörü ışıkları saçtı.

Selçuklular döneminden itibaren İslam’ın bayraktarlığını fiilen üstlenen aziz milletimiz, Yavuz Sultan Selim Han döneminden itibaren bu fiili görevi resmen devralarak dünyanın biricik güç merkezini ve barış iklimini kurdu. Türklük ile İslam’ın bu kutlu buluşması, tüm insanlığın ve bilhassa mazlumların kurtuluşu oldu. Ne zaman ki, Türkler güçten düştü; İslam âlemi de sıkıntılarla boğuşmaya başladı. Bu nedenle millet olarak sorumluluğumuz ağır ve büyüktür.

Her ne kadar bugün eski gücümüzden çok şeyler kaybetmiş olsak da, yeryüzündeki tüm mazlumların umudu yine bizleriz. Bu nedenle yurdunu terk etmek zorunda kalanlar, ahlakın dehasını temsil eden aziz Türk milletinin merhamet ve fedakârlığına sığınmaktadır. Atalarımızdan miras aldığımız bu biricik ve en önemli değerimizi sonsuza kadar yaşatmak, en temel görevimizdir.

Bugün insanlık, 1400 yıl öncesinden çok daha iyi durumda değildir. Yine orman kanunları işlemekte, yine güçlünün yumruğu güçsüzleri ezmekte, yine azgınlaşmış nefisler dört bir yana saldırmaktadır. Doğu Türkistan’daki milyonlarca soydaşımızın yanı sıra Irak, Suriye, Filistin ve Somali’deki din kardeşlerimizin boyunları bükük, umutları kırıktır. İnsanlık âlemi, İslam’ın aydınlığına, aziz milletimizin adalet ve şefkatine her zamankinden çok daha fazla muhtaç durumdadır.

Böylesine bir ortamda; kalplerin dirildiği, akılların aydınlandığı, gönüllerin coştuğu, nefislerin kırıldığı, insani vasıfların canlandığı, manevi hayatı güzelliklerle dolu bir Ramazan ayını daha geride bırakarak bayrama ulaştık. Peygamber Efendimizin, “evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden kurtuluş” buyurduğu bu kutlu ayın rahmet yağmurları ile ıslanarak, günah tozlarından arındık, iman ağacımızı güçlendirdik, gönül dünyamızı zenginleştirdik.

Mazlumların gözyaşı döktüğü, şehit cenazelerinin her geçen gün arttığı bir dönemde buruk bir sevinçle idrak etmeye hazırlandığımız Ramazan Bayramının; aziz milletimizin yeniden dünyaya adalet bahşedecek güce erişmesine vesile olmasını diliyorum.

Ramazan Bayramının, bir arada yaşama kültürünün en güzel örneğini oluşturan Mersin’imiz başta olmak üzere; ülkemize, İslam âlemine ve tüm insanlığa barış, huzur, kardeşlik, merhamet ve adalet getirmesini temenni ediyorum.”

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti

Mersin Haber ,Mersin