Akdeniz Belediye Başkanı Pamuk, Yaşlı Vatandaşları Evlerinde Ziyaret Etti

Başkan Pamuk, evde bakım hizmeti verilen yaşlı vatandaşların evlerine konuk oldu; hal-hatırlarını sorup, onlarla sohbet etti.

22 Mart 2019 Cuma, 12:30
Akdeniz Belediye Başkanı Pamuk, Yaşlı Vatandaşları Evlerinde Ziyaret Etti
-

Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, bu yıl, 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan ‘Yaşlılara Saygı Haftası’ münasebetiyle, belediye ve kaymakamlık tarafından evde bakım hizmeti verilen; Barış Mahallesi’nde yaşayan 80 yaşındaki Feride Yıldırım ile Bahçe Mahallesi’nde yaşayan 85 yaşındaki Selah Güngör Uçak’ı evlerinde ziyaret etti.
Duygusal anların yaşandığı ziyaretlerinde yaşlı vatandaşlarla sohbet eden Başkan Pamuk, onların hal hatırlarını ve bir ihtiyaçları olup olmadığını sordu. Samimi ve sıcak bir ortamda geçen sohbette 85 yaşında şiir yazmaya devam eden ve bir şiir kitabı da olan S. Güngör Uçak, kendi yazdığı şiirlerin yer aldığı oluşan “Güngör Dedenin Şiir Dünyası” adlı defterini de imzalayıp Başkan Pamuk’a hediye etti. Duygularını dile getiren Feride Yıldırım ile S. Güngör Uçak, kendilerine sunulan hizmet ve gösterilen ilgi nedeniyle memnuniyetlerini dile getirdiler, Başkan Pamuk’a teşekkür ettiler.
“Her zaman ve her koşulda yaşlılarımızın yanındayız”
Ziyaretlerinin ardından Yaşlılar Haftası nedeniyle yaptığı kısa bir açıklama yapan Başkan Pamuk; “Yaşlılarımız, bizim baş tacımızdır. Her zaman ve her koşulda yanlarındayız. Onların hem yaşam kalitesini yükseltmek hem de yaşadıkları ortamları güvenli ve sağlıklı hale getirmek bizlerin asli görevleri arasındadır. Yaşlı insanlarımızdan alacağımız hayır ve iyilik duaları ile güzel dilekleri, bizim için en anlamlı mükâfattır. Onlar için gereken ne ise yapmaya devam edeceğiz. Amacımız kimsesiz insanlarımızın yanında olmak, onları koruyup sahip çıkmak, dertlerini, sıkıntılarını çözmek; aynı zamanda da devletimizin şefkatli yüzünü vatandaşlarımıza yansıtmak” şeklinde konuştu.
Evde bakım hizmetinde 2 bin kişiye ulaşıldı
Öte yandan; Akdeniz Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ile Akdeniz Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından kentte yaşayan yaşlı, engelli, hasta ve kimsesiz vatandaşlar için hayata geçirilen 'Evde Bakım ve Temizlik Hizmeti' kapsamında, bugüne dek yaklaşık 2 bin kişiye ulaşıldı. Belediye ve Vakfa bağlı ekipler, ilçeyi baştan sona tarayarak ihtiyaç sahibi vatandaşları tespit edip, kişisel bakım ve ev temizliği, gıda temini, yaşlılık, engellilik ve dulluk maaşı bağlanması gibi hizmetleri yerine getiriyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı

Mersin Haber ,Mersin