AİHM Topu Türk Hukukçularına Attı: ‘İnsan Hakları Sözleşmesini Koruyun’

Hukuk fakültelerinden mezun olup avukatlık stajına başlayacak olan Stj. Av. Güler Berna Şentürk, Stj. Av. Ahmet Feyzi Özdemir, Stj. Av. Uğur Özbek, Stj. Av. Ferhat Bayar ve Stj. Av. Sümeyye Rukiye Yakar,  Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz’ı makamında ziyaret etti.

08 Aralık 2018 Cumartesi, 17:11
AİHM Topu Türk Hukukçularına Attı: ‘İnsan Hakları Sözleşmesini Koruyun’
-

Strazburg’da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne katılarak gözlemlerini meslektaşlarına aktaran Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, AİHM’nin topu Türk hukukçularına attığını, İnsan Hakları Sözleşmesi’ne sahip çıkmaları konusunda Türk hukukçularını uyardığını söyledi. Yeşilboğaz konuşmasında,“İnsan Hakları Sözleşmesi’ni korumak hukukçuların tekelindedir”dedi.
YEŞİLBOĞAZ: “İNSAN HAKLARI SÖZLEŞMESİ’Nİ KORUMAK HUKUKÇULARIN TEKELİNDEDİR”
Başkan Yardımcısı Av. Fatma Demircioğlu ve yönetim kurulu üyesi Av. Mahçe İnanoğlu Deprem’in de bulunduğu ziyarette, Straburg’da katılmış olduğu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ile ilgili gözlemlerini meslektaşlarına anlatan Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz,“Siz hukukçusunuz. Kendi göbeğinizi kendiniz keseceksiniz. AİHM, ‘Biz ikincil derce mahkemeyiz, siz asıl mahkemesiniz’ demiştir. Evrensel insan hakları birdir. İnsan Hakları Sözleşmesi’nde gerek fikir ve düşünce özgürlüğü, gerek yaşam hakkı, gerek mülkiyet, gerekse kişisel veriler ayrıntılı bir şekilde tek tek yazmaktadır. Bunların korunması siz hukukçuların tekelindedir. Bunlara dokundurmayacaksınız. Kürsünün ne tarafında olursanız olun, siz Türk hukukçuları olarak bunun mücadelesini vermek zorundasınız. AİHM bu konuda topu bize attı. Bu nedenle sahada sağlam duracaksınız. 90 dakika değil, 90 artısını da düşünerek mücadele edeceksiniz”diye konuştu.
“HUKUKÇULARIN ÖTEKİLEŞTİRİLDİĞİ DÜZENE HOŞ GELDİNİZ”
Mesleki tavsiyelerde de bulunan Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz,“Hukukta meslek alanımızın sürekli daraltıldığı ve hukukçuların ötekileştirildiği düzene hoş geldiniz. Halkın tek umudu; bağımsız ve tarafsız savunmanın temsilcileri olan avukatlardır. Mesleğimizin güzel ve sevindirici olan yönü budur. Hukuk, adalet ve toplum adına iş yapacaksınız. Hukukçuluk meslekten öte bir yaşam biçimidir. Bu yaşam biçimini hiçbir yerde bırakamıyorsunuz. Tüm davranışınız hukuku temsil edecek. Hâkim olursanız, sadece vicdanınıza ve hukuka göre vermiş olduğunuz bir kararla mutlu olabileceksiniz. Avukat olursanız, hâkim ve savcıların yapacağı hatayı, yanlışı önlemek adına; sizin bağımsız ve tarafsız savunma adına yapacağınız mücadele, kişinin hakkının zayi olmasını veya kötü bir durumla karşılaşmasını önlemek sizi çok mutlu edecektir. Kişiye hakkının verilmesiyle sağlanan mutluluk hiçbir şeyle ölçülmez”şeklinde konuştu.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin