5.Türk Dünyası Tiyatro Günleri Mersin'de Başlıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl beşincisi düzenlenecek olan Türk Dünyası Tiyatro Günleri 02-16 Mart 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

01 Mart 2019 Cuma, 15:43
5.Türk Dünyası Tiyatro Günleri Mersin'de Başlıyor
-

Tiyatronun eğitici, eğlendirici, düşündürücü ve birleştirici unsurlarını Türk Dünyası Tiyatro Günleri sayesinde Mersin’deki vatandaşlarla buluşturan Mersin Büyükşehir Belediyesi, ortak Türk kültürünü yaşatmaya devam ediyor.
Türk dünyasının ortak paydasını, sevincini, kültürünü, sanatın en güçlü dalı tiyatro ile harmanlayarak vatandaşlar arasında köprü kuran Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersinlilere sanat dolu günler yaşatacak.
İki hafta boyunca Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşecek olan etkinlikte Azerbaycan, Özbekistan, Kazakistan, Gagavuzya, Kıbrıs ve Tataristan’dan gelen tiyatro grupları Türk milletinin köklü tarihini tiyatro sayesinde vatandaşlara aktaracak.
Kongre ve Sergi Sarayı’nda 02-16 Mart 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan tiyatro günleri kapsamında 2 Mart 2019 Cumartesi günü saat 19.30’da Azerbaycan Rusya Dağıstan Devlet Dram Tiyatrosu ‘Dağılan Tifaq’ adlı oyunla, 5 Mart 2019 Salı günü saat 19.30’da Tataristan Cumhuriyet Buinsk İlçesi Yaktılık Halk Tiyatrosu ‘Kader Sınavı’ adlı oyunla, 7 Mart 2019 Perşembe günü saat 19.30’da Özbekistan Semerkant Bölgesi Kukla Tiyatrosu ‘Yıldız Ulutbek’ adlı oyunla, 9 Mart Cumartesi günü saat 19.30’da Kazakistan Aktobe Bölgesi T.Ahtanova Fram Tiyatrosu ‘Hamlet’ adlı oyunla, 12 Mart 2019 Salı günü saat 19.30’da Kıbrıs Güzelyurt Belediyesi Şehir Tiyatrosu Şenlik Çıkmazı adlı oyunla ve programın son günü sahneye çıkacak olan Gagavuzya ise 16 Mart Cumartesi günü saat 19.30’da ‘Gururlu Köy’ oyunu ile sahnede alacak.
5.Türk Dünyası Tiyatro Günleri Mersin'de Başlıyor
5.Türk Dünyası Tiyatro Günleri Mersin'de Başlıyor

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin