3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü Tarsus'ta Kutladı

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, bütün engellilerin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutladı.

01 Aralık 2017 Cuma, 17:06
G: 01.12.2017 - 18:12
3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü Tarsus'ta Kutladı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
BAŞKAN CAN, “KENDİYLE BARIŞIK, ÇALIŞAN, ÜRETEN, BAŞARAN BİR BİLİNCE ULAŞMALARI İÇİN ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

Başkan Can, engelliler içinde yaptırdıkları Kafenin de  4 Aralık Pazartesi günü saat 10.00’da törenle açılacağını belirtti.
Başkan Can, “Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık günü bu bilince hizmet ve farkındalık oluşturma açısından önemlidir. Engellilik, sadece engellilerin ve ailelerinin içinde bulunduğu bir sağlık sorunu değil, sosyal boyutlarıyla hepimizi yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konudur. Tarsus Belediyesi olarak düşüncemiz, yaşamın değişik alanlarında, engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına göre çeşitli düzenlemelerin yapılması, engelli vatandaşlarımızın yaşamsal faaliyetlere ve sosyal hayata katılımını güçlendirecektir. Bu duruma acıma duygusuyla yaklaşmak yerine, hizmet ve üretilen projelerde bu bilince yer vermek, engelli sivil toplum örgütlerine katkı sağlamak daha kaliteli sonuçlar doğuracaktır. Engelli bireyler eve kapanmamalı toplumdan kendilerini dışlamamalıdır. Bu hem onlar hem de toplumsal bilincin güçlenmesi açısında son derecede önemlidir. Kendiyle barışık, çalışan, üreten, başaran bir biline ulaşmaları için engelli kardeşlerimize sevgiyle destek olmaya devam edeceğiz. 3 Aralık “Dünya Engelliler Günü” vesilesiyle, Tarsuslu hemşehrilerimizi, engellilerimize karşı; daha bilinçli, daha duyarlı, daha sorumlu bir anlayışla, yardımcı ve destek olmaya, onların sorunlarını kendi sorunlarımız bilerek, yaşamaya davet ediyor, bu duygu ve düşüncelerle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde bütün engelli kardeşlerimize sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir ömür diliyorum” ifadesini kullandı.
Başkan Can, ayrıca 4 Aralık 2017 Pazartesi günü saat 10.00’da Sakatlar Derneği yararına Küçükminare Cami yanında yaptırdıkları kafeyi açılışını gerçekleştireceklerini, açılışa bütün Tarsusluların davetli olduğunu söyledi.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı

Mersin Haber ,Mersin