2.si Düzenlenen Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali Coşkusu Mersin’i Sardı

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 2. kez düzenlenen Mersin Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali ikinci gün konserleriyle de dolu dolu geçti. Olumsuz hava şartlarına rağmen konserler Mersinlilerden yoğun ilgi gördü. Tüm Mersin festival coşkusuna ortak oldu.

13 Ekim 2018 Cumartesi, 13:55
2.si Düzenlenen Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali Coşkusu Mersin’i Sardı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Marina AVM’de gerçekleştirilen konseri dinleyenler arasında Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Kardeş Şehirler Turizm Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Baraner ve kent protokolü yer aldı.
İlk olarak sahneye Rusya’dan gelen 16 yaşındaki Danil Pluzhnikov çıktı. Pluzhnikov, kendi bestelediği şarkılarını tüm engelliler ve Mersinli vatandaşlar için seslendirdi. Sahneye, ezberlediği Azerbaycan halk şarkısı ‘Fikrimden Geceler’ ile çıkan Pluzhnikov, ayrıca efsane sanatçı Crish İsaak’ı ‘Wicked Game’ adlı parçası ile andı. Pluzhnikov gece boyunca duygusal ve hareketli parçalarını sevenleri ile birlikte hep bir ağızdan söyledi.
Pluzhnikov’dan sonra sahne alan görme engelli Alman sanatçı Joana Zimmer de sanatın engel tanımadığını seslendirdiği parçalar ile Mersin’den tüm dünyaya duyurdu. Söylediği şarkılar ile Mersin halkını kendine hayran bırakan Zimmer, performansı sonrası çiçek ve plaketini Başkan Kocamaz’ın elinden aldı.
“Festival Mersinimiz için önemli bir çıkış noktası olacaktır”
Başkan Kocamaz konuşmasında Mersin Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali’ni yapmaktan dolayı gurur duyduklarını ifade ederek, “Bu hava muhalefetine rağmen burada ısrarla dünyanın değişik bölgelerinden gelen sanatçılarımızı izlemek için ısrar ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Bu etkinlik dünyada bir ilk ve Mersinimize farkındalık yaratacak bir etkinlik. Dolayısıyla inşallah bundan sonraki yıllarda dünyada bir marka olarak yerini almaya çalışan Mersinimiz için önemli bir çıkış noktası olacaktır. Mersinimizi şereflendiren tüm sanatçılarımıza ve bizi yalnız bırakmayan sizlere teşekkür ediyoruz” dedi.
10 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu bir ayağını kaybeden Çiğdem Bezci ise seslendirdiği şarkılar ile vatandaşları coştururken, hüzünlü hayat hikayesi ile de müzik severleri duygulandırdı. Sahneye ‘Seni Sana Bırakamam’ şarkısı ile çıkan Bezci, konserini ‘Anlamazdın’ parçası ile sonlandırdı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti

Mersin Haber ,Mersin