Mustafa Kemal Atatürk, Ölümünün 79. Yılında Anıldı

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 79. yıldönümünde Mersin’de düzenlenen törenlerle saygı ve sevgi ile anıldı.

1 / 9
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 79. yıldönümünde Mersin’de düzenlenen törenlerle saygı ve sevgi ile anıldı.
2 / 9
10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni’ne Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra Mersin Valisi Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, kent protokolü, askerler, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
3 / 9
Tören, sabah saat 08.45'te Mersin Valisi Ali İhsan Su'nun Cumhuriyet Meydanı'na gelerek tören mangasını selamlamasıyla başladı.
Tören, Vali Su, Tuğamiral Gürbüz ve Başkan Kocamaz'ın ardından kamu ve özel kuruluşların temsilcilerinin Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla devam etti. Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu 09.05'te sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulunan vatandaşlar duygu dolu anlar yaşadı.
4 / 9
Sirenler çalarken Mersin’de hayat iki dakikalığına durdu. Mersin’in dört bir yanında bulunan vatandaşlar bulundukları yerde saygı duruşuna geçerek, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü andı. Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı Bandosu eşliğinde okunan İstiklal Marşı ile de Türk Bayrağı önce göndere çekildi, daha sonra yarıya indirildi.
5 / 9
Çelenk sunma töreninin ardından kent protokolü ve vatandaşlar Kültür Merkezi'ne geçti. Mersin Valiliği tarafından düzenlenen program, Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) sanatçıları eşliğinde İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Programda, Mersin İl Milli Eğitim Müdür Vekili Kutlu Tekinbaş, 'Atatürk ve Eğitim' konulu bir konuşma yaparken, TRT Çukurova Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan '10 Kasım Atatürk'ü Anma' konulu multivizyon gösterimi gerçekleştirildi.
6 / 9
Multivizyon gösteriminin ardından 24 Kasım Ortaokulu’ndan Ayşen Güdün, ‘Bir Tutkudur Mustafa Kemal’ adlı şiiri okurken, yine 24 Kasım Ortaokulu’ndan Nehir Sabaz ‘Atatürk’ün Sesi’ adlı şiiri seslendirdi.
7 / 9
Devlet Klasik Türk Müziği Korusu'nun 'Atatürk'ün Sevdiği Şarkılar' konseri, keman ve gitar dinletisi ile devam eden program, Mersin Devlet Opera ve Bale Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'Atatürk'ü Anıyoruz' konulu gösteri ile sona erdi.
8 / 9
9 / 9
SON DAKİKA
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı
Meteoroloji’den Aşırı Sıcak ve Toz Taşınımı Uyarısı, 23 Nisan Salı Gününden Sonra Kavrulacağız
Mersin’in Tarsus ve Yenişehir İlçelerinde Meydana Gelen İki Ayrı Kazada 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde ‘23 Nisan’ Coşkuyla Kutlandı

Mersin Haber ,Mersin