Maddelerle: Sağlıklı Bir Sonbahar Mevsimi İçin Öneriler

Mevsimlerin insanların üzerindeki olumsuz etkilerinin önüne geçmek ve sağlığınızı korumak için işinize yarayacak önemli maddelerin birkaçını sizler için bir araya getirdik.

1 / 12
Mevsimlerin insanların üzerindeki olumsuz etkilerinin önüne geçmek için işinize yarayacak önemli maddelerin birkaçını sizler için bir araya getirdik.
2 / 12
Son Bahar Önerileri arasında günlük hayatta kolayca uygulayabileceklerinizi mutlaka es geçmeyin. Çünkü birkaç küçük değişiklik ve mevsime hazırlık sizi mevsimin olumsuz etkilerinden korur. Sağlıklı bir dönem geçirmenize yardımcı olurken psikolojik olarak daha iyi hissetmenizi sağlar.
3 / 12
İşte işinize yarayacak ve sağlığınız için önemli olduğunu düşündüğümüz maddelerin birkaçı: İç Hastalıkları Uzmanı Yrd. Doç. Dr. M. Nafiz Karagözoğlu'dan, Sağlıklı bir sonbahar geçirmek için önerileriler
4 / 12

Hava durumunu takip edin

Hava durumunu takip edin
Uygun kıyafet tercihleri yapın. "LAHANA STİLİ" yani kat kat giyinin. Gerektiğinde giyinip, gerektiğinde çıkarın.
5 / 12

Size özel sonbahar diyeti uygulayın

Size özel sonbahar diyeti uygulayın
Mevsim sebze ve meyvelerini tüketin. Tuz, şeker, kızartma yağlı gıda tüketiminden sakının.
6 / 12

Hareket edin

Hareket edin
İnsan hareket ettikçe sağlıklı kalabilen bir canlıdır UNUTMAYIN. Hareket azalırsa kilo artar. Uygunsa açık hava, değilse kapalı ortamlarda Günde en az 30 dakika hareket edecek sebepler yaratın.
7 / 12

Grip ve zatürre aşısı olun

 Grip ve zatürre aşısı olun
Sonbaharda kapalı ortamlara girişle birlikte solunum yolu hastalıkları da artıyor. Solunum yolu enfeksiyonları kalp hastalıklarını tetikliyor. Bu nedenle özellikle bu dönemlerde çok kalabalık ortamlara girmeyin, ellerinizi sık sık yıkayın. Solunum yolu enfeksiyonlardan korunmak için mutlaka grip ve zatürre aşılarını yaptırın.
8 / 12

Depresyona karşı önlem alın

Depresyona karşı önlem alın
Depresyondan kaçınmak için mümkünse gün ışığına çıkın ve spor yapın. Depresyon durumunuz çok belirgin hale geldiği takdirde ise mutlaka psikiyatri uzmanına başvurun.
9 / 12

Kalp hastasıysanız kontrollerinizi aksatmayın

Kalp hastasıysanız kontrollerinizi aksatmayın
Yazı dozu değiştirilen ilaçlar hava ve besin değişikliklerine uygun olarak yeniden düzenlenmeli. Nasıl ki arabaların kış bakımı yapılıyorsa mevsimsel olarak bizi bekleyen koşullara kalbimizi ve damarlarımızı hazırlamalıyız.
10 / 12
Soğuk mevsimlerde damarlardaki büzüşmeye bağlı olarak kan basıncı artabiliyor. Bu nedenle kan basıncı kontrollerinizi yaptırın ve gerektiği takdirde doktorunuzun önerisiyle ilaç dozunu ayarlayın.
11 / 12

Sigarayı bırakın

Sigarayı bırakın
Dört Mevsimde yapılması gereken uygulamalardan biri de sigara içenlerin sigarayı bırakmasıdır. Soğuk havalar damarların büzüşmesine neden oluyor. Sigara içtiğiniz takdirde ise bu büzüşme daha da artıyor. Bu nedenle de kalp krizi riski belirgin bir şekilde artıyor. Sağlığınız için sigarayı hayatınızdan çıkartın.
12 / 12

Alkol kullanmayın

Alkol kullanmayın
Alkol, damarları genişleterek vücut ısısının düşmesine ve kan basıncında ani değişimlere neden oluyor. Sonuç olarak da alkol kalp krizi geçirme riskinizi artırıyor.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin